bit će predata sudu bih

SIPA na području Čapljine uhapsila osobu po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Sarajevo

Hronika 29.04.19, 16:04h

SIPA na području Čapljine uhapsila osobu po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Sarajevo
Preduzimajući niz operativno taktičkih mjera i radnji, policijski službenici SIPA-e, locirali su navedenu osobu na području Čapljine, nakon čega je uhapšena i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su na području Čapljine, uhapsili jednu osobu, po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Sarajevo. 

 

Ured za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Republike Hrvatske za navedenom osobom raspisao je putem NCB Interpola Zagreb međunarodnu potjernicu radi lišenja slobode i izručenja u Republiku Hrvatsku, zbog postojanja osnova sumnje da je kao član organizovane kriminalne grupe izvršilo krivično u vezi s neovlaštenim posjedovanjem, proizvodnjom i trgovinom nedozvoljenim drogama i supstancama zabranjenim u sportu. 

 

Preduzimajući niz operativno taktičkih mjera i radnji, policijski službenici SIPA-e, locirali su navedenu osobu na području Čapljine, nakon čega je uhapšena i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade. 

 

Po završetku navedenih aktivnosti, uhapšena osoba bit će predata Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e. 

 

(FENA/Foto: ilustracija/mr)

BLIN
KOMENTARI