Rezultat neće izostati

Ako želite ravan trbuh, vrijeme je da prekrižite ovih šest namirnica

Lifestyle 28.04.19, 14:55h

Ako želite ravan trbuh, vrijeme je da prekrižite ovih šest namirnica
Ako ste skloni debljanju u području struka, ove namirnice biste zaista trebali izbjegavati ili ih umjereno konzumirati

 

Bez obzira na to koliko vježbate, čini vam se kao da vaš trbuh više nikada neće biti ravan.

 

Poznate su nam te muke… U ovom slučaju, ne samo da biste trebali pojačati unos namirnica koje skidaju salo s trbuha, već je važno upoznati i one koje sabotiraju vaš napredak, piše Gloria.hr.

 

Ovo su neke od njih:


Sir


Prehrana koja uključuje trigliceride srednjeg lanca, može smanjiti masu abdomena. Pokazala je to studija objavljena u American Journal of Clinical Nutrition, u kojoj je ovakva prehrana uspoređivana s onom u kojoj su zastupljeniji trigliceridi dugog lanca, kakve nalazimo u mliječnim proizvodima.

 

Ipak, to ne znači da ih morate izbaciti u potpunosti iz jelovnika jer zdravije opcije poput obranog mlijeka i grčkog jogurta osiguravaju našim tijelima bjelančevine i kalcij. Sirevi su, s druge strane, vrlo kalorični i puni zasićenih masti. Za ravniji trbuh izbjegavajte prerađeni topljeni sir.


Gazirana pića


Gazirana pića uglavnom su zaslađena umjetnim zaslađivačima i fruktoznim sirupom. Prema studiji objavljenoj u 'Journal of Nutrition', konzumiranjem velikih količina fruktoze, povećavamo količinu intraabdominalne masti koja obavija naše unutarnje organe.

 

Niti dijetalne varijante ovih sokova s raznim umjetnim sladilima nisu ništa bolje pa ako želite ravan trbuh, izbjegavajte slatka pića.


Mesne prerađevine


Bogat izvor bjelančevina u našoj prehrani je meso, no u prerađenom obliku ono nije najzdraviji izvor. Različiti zdravstveno rizični aditivi nisu prijetnja ravnom trbuhu, ali su to zasićene masti, kojih je u prerađenom mesu jako puno.


Alkohol


Za masnoće koje se nakupljaju na trbuhu, pokazala je jedna studija, nije presudna samo vrsta alkohola koju pijete, nego i način na koji ga pijete.


Ispitanici koji su tijekom 30-dnevne studije popili više od jednog alkoholnog pića u sjedećem položaju, iako i samo jednom tjedno, nagomilali su više trbušne masti od ispitanika koji redovito piju manje količine alkohola.


Dakle ako nazdravljate s kolegama, učinite to jednim pićem, a ako zdušno prihvaćate preporuku stručnjaka da uz večeru pijete crno vino bogato antioksidantima, koje je čudotvorno za vaš kardiovaskularni sustav, neka to ne bude više od jedne čaše.


Voćni sokovi


Kao i gazirana pića, većina voćnih sokova puni su aditiva i zaslađivača. Za tanji struk radije sami napravite sok ili smoothie kod kuće od svježih i zdravih sastojaka.


Kruh


Konzumiranje rafiniranih ugljikohidrata također biste trebali izbjegavati ako želite imati ravan trbuh. Prehrana bogata gustim acelularnim ugljikohidratima, pokazala je studija, potiče upale koje vode povećanju težine.

 

Kruh ne morate u potpunosti izbaciti, ali birajte onaj integralni, koji će vam pružiti dulji osjećaj sitosti.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI