Pucnjava kod San Dijega

Naoružani napadač upao u sinagogu i pucao, jedna osoba ubijena, troje ranjeno

Hronika 28.04.19, 10:10h

Naoružani napadač upao u sinagogu i pucao, jedna osoba ubijena, troje ranjeno
Napadač koji je zapucao na vjernike u sinagogi u Powayju, sjeverno od San Diega, na jugu Kalifornije, je 19-godišnji bijelac

 

U pucnjavi na vjernike u sinagogi blizu San Diega, u Sjedinjenim Državama, jedna je osoba ubijena i tri su ranjene, a američki predsjednik Donald Trump je putem društvene mreže uputio "iskrenu sućut" obiteljima žrtava, javljaju svjetske agencije, prenosi N1.

 

Napadač koji je zapucao na vjernike u sinagogi u Powayju, sjeverno od San Diega, na jugu Kalifornije, je 19-godišnji bijelac, objavila je Ansa.

 

Mladić je zapucao iz poluautomatskog oružja na vjernike koji su se okupili na obredu u povodu židovskog blagdana Pashe, dodaje agencija.

 

- Imali smo četvero ranjenih iz vatrenog oružja, jedna je osoba umrla - rekao je gradonačelnik Steve Vaus za televizijsku mrežu MSNBC, prenosi France Presse.

 

Rabin je ranjen u ruku i niko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti, navodi agencija.

 

Američki predsjednik Donald Trump je u subotu uputio "iskrenu sućut" obiteljima žrtava pucnjave u sinagogi, prenosi francuska agencija.

 

- Zasad se čini da je riječ o zločinu iz mržnje i izražavam iskrenu sućut svima koji su stradali. Rasvijetlit ćemo tu stvar - rekao je Trump u Bijeloj kući.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI