FOTO/ Pjevaču prijeti zatvor

Halid Muslimović odgovorio na optužbe da je pretukao ženu, pa izbacio iz auta kod Banjaluke

Showbizz 26.04.19, 08:31h

Halid Muslimović odgovorio na optužbe da je pretukao ženu, pa izbacio iz auta kod Banjaluke
Tokom vožnje sam ga upitala kad će da mi da 22.000 maraka. Poludio je, okrenuo automobil prema Banjaluci, vozio 150 na sat. Molila sam ga da zaustavi, jer neću da poginem, imam djecu. Onda je počeo da me udara i izbacio me, rekla je ranije Sonia

 

Svi pokušaji zataškivanja slučaja, koji je u ljeto prošle godine ustalasao medije u region, neslavno su propali. Halid Muslimović, pjevač i biznismen iz Prijedora, ex-yu publici poznat kao “Plavi čuperak”, optužen je za teško nasilje protiv bivše partnerke Sonie Bašić iz Velike Kladuše i mogao bi završiti u zatvoru.

 

Kako je za Srpskainfo potvrđeno u Fondaciji “Udružene žene”, koja podržava žene žrtve nasilja, optužnica je podignuta u decembru, suđenje je počelo, a pjevač se nije pojavio na prvom ročištu.

 

Halid je, navodno, pretukao i iz automobila izbacio svoju bivšu dragu, kojoj je dugovao, ni manje ni više nego 94.500 eura, a nasilje se dogodilo kada je žena zatražila da joj vrati dio duga. Kako saznaje Srpskainfo, ona nije jedina žena kojoj je Halid dugovao veće sume novca, ali se druge dame nisu oglašavale javno, niti ga tužile.

 

Halid Muslimović je za Srpskainfo kratko rekao da “ne daje izjave”, jer će “sud reći svoje”.

 

– To je montaža iz raznih uglova, a mediji koji se toliko interesuju za ovaj slučaj, trebalo bi da se pozabave istorijom te žene i vide kakva je ona – rekao je kratko u telefonskom razgovoru.

 

Pjevač je ranije, preko svog advokata pokušao da smiri situaciju i zataška slučaj, ali mu to nije uspjelo. Naime, on je, prema pisanju pojedinih portala, molio Soniju da se vide i uz kafu “dogovore o svemu”, uz obećanje da će joj dug od 94.500 eura vratiti u ratama, ako prestane da se oglašava u medijima i ako odustane od tužbe. Umjesto kafe, dobio je žestok odgovor.

 

– Neću odustati, suviše sam povrijeđena. Što se tiče viđanja sa njim, od toga nema ništa, nikad tu kafu nećemo popiti – rekla je ranije Sonia za medije u Srbiji.

 

Ona tvrdi da ju je u ljeto prošle godine Halid tri puta udario rukom preko usta, a potom uhvatio za kosu, izvukao iz kola i izbacio. Pala je i udarila je desnim kukom o kamen i tako zadobila povrede. Sve to se, prema navodima napadnute žene, desilo kada je tražila da joj Halid vrati novac.

 

– Tokom vožnje sam ga upitala kad će da mi da 22.000 maraka. Poludio je, okrenuo automobil prema Banjaluci, vozio 150 na sat. Molila sam ga da zaustavi, jer neću da poginem, imam djecu. Onda je počeo da me udara i izbacio me – rekla je ranije Sonia.

 

Afera je već uveliko bila aktuelna, kada je Halid Muslimović pokušao da započne političku karijeru. Poznatog folk pjevača i biznismena, kako je ranije pisala Srpskainfo, Partija demokratske akcije, nova stranka na političkoj sceni RS i BiH, kandidovala je za poslanika u Narodnoj supštini RS. Liderka ove stranke, pedijatrica dr Azra Pašalić, koja je prije nekoliko godina, kao kadar Stranke za BiH, bila predsjednica Skupštine opštine Prijedor, rekla je tada da je ponosna što je na kandidatskoj listi prati „takav umjetnik i preduzetnik“.

 

To što je Muslimovića njegova bivša partnerka optužila da ju je fizički napao, njegovim stranačkim kolegama iz PDA nije smetalo. Tvrdili su da je u pitanju lažna optužba.

 

Halid je tokom predizborne kampanje bio više raspoložen za pjesmu nego za priču, a na optužbe za teško nasilje prema bivšoj partnerki je šeretski odmahivao rukom. Na izborima je dobio samo 152 glasa.

 

Sonia se obratila Fondaciji “Udružene žene”, iako joj besplatna pravna pomoć nije potrebna, jer ima novaca i sposobnu advokaticu.

 

– Javila se da podrži naš rad, a i mi smo njoj pružili podršku, kao žrtvi partnerskog nasilja –  kaže Lana Jajčević, pravna savjetnica u ovoj fondaciji. Ona dodaje da su medijske priče o tome kako je Sonia bila Halidova menadžerka netačne, a izjave o njenoj navodno sumnjivoj prošlosti dodatni čin nasilja.

 

– Oni su bili partneri i radi se o tipičnom slučaju partnerskog nasilja, sa elementima ekonomskog nasilja, ucjene, zastrašivanja, psihičkog i fizičkog nasilja – kaže Lana Jajčević, navodeći da je partnersko nasilje vid porodičnog nasilja.

 

sonia-basic-i-halid-muslimovic


Da su Halid i Sonia bili godinama u vezi svjedoče brojne fotografije u magazinima i na društvenim mrežama, ali i izvori Srpskainfo, koji navode da su oni viđani zajedno na mnogim mjestima, a samo nekoliko mjeseci prije incidenta su na Makljenu šetali zagrljeni i razmjenjivali nježnosti.

 

Pjevač je optužen za tjelesne povrede i prijetnje po život i zdravlje, pa mu prijeti ili novčana kazna, ili čak kazna zatvora do dvije godine. Da je optužen za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, prijetila bi mu kazna do čak pet godina robije.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI