FOTO/ Grad u gradu - novi biser kongresnog turizma

U BiH niče 'Bijeli grad', otvorenje u junu: Luksuzni apartmani, restorani, kamp, jezero, etno selo...

Biznis Klub 25.04.19, 19:04h

U BiH niče 'Bijeli grad', otvorenje u junu: Luksuzni apartmani, restorani, kamp, jezero, etno selo...
Namještanje je u toku, a na raspolaganju će korisnicima biti početkom juna, kažu iz Grada Sunca

 

Novi biser kongresnog turizma, tako bi se mogao nazvati “Bijeli grad”, kompleks izgrađen u trebinjskom Gradu Sunca koji vrata za posjetioce otvara već ove sezone.

 

“Radi se o apartmanskom naselju, koje se prostire na gotovo pet hektara i ima sve potrebne sadržaje za organizaciju kongresnih manifestacija, poslovnih susreta, kulturnih i sportskih događaja”, kažu u agenciji BAM Consulting.

 

U pitanju je jedinstven koncept “grada u gradu” čiji je idejni tvorac najveći hercegovački investitor i privrednik, Rodoljub Drašković.

 

Kompleks raspolaže sa 155 apartmana i nekoliko restorana sa različitom gastro ponudom, kongresnim centrom od 650 mjesta, vještačkim jezerom, etno selom i kampingom.

 

“Izgradnja prvog bloka kojeg čini 60 luksuzno opremljenih apartmana sa terasama je završena. Namještanje je u toku, a na raspolaganju će korisnicima biti početkom juna”, kažu iz Grada Sunca.

 

Obrisi raznih kultura

 

Arhitektura i sadržaji “Bijelog Grada” imaće obrise svih kultura koje su gravitirale na ovim prostorima.

 

bijeli-grad-trebinje

 

Prostor će odisati svežinom, mirom i prostranošću jer će biti oplemenjen vještačkim jezerom i obiljem vegetacije svojstvene mediteranskom podneblju.

 

Izgradnjom ovog projekta Grad sunca koji već raspolaže sa Akva parkom, Sportsko – rekreativnim centrom ”Olimp”, luksuznim hotelom “Panorama” , spa centrom Galija i Dino parkom biće jedinstven turistički kompleks u cijelom regionu čija će ponuda moći da zadovolji i najzahtijevnije turiste i kolektive.

 

Na izgradnji “Bijelog grada” angažovana je sva domaća građevinska operativa, a predsjednik Koncerna Swisslion Rodoljub Drašković opredjeljen je da i dalje ulaže u Hercegovinu i uskoro će najaviti nove projekte koji će ovoj regiji nastaviti da obezbjeđuju ekonomski napredak i prosperitet.

 

bijeli-grad-trebinje

 

“Bijeli grad” posjeduje i veliki kongresni centar, a već od maja su dogovoreni susreti pulmologa regiona, radničke igre zaposlenih u vodovodima Republike Srpske, kao i okupljanje Sindikata Uprave.

 

Zakazane manifestacije okupće više od 1.200 posjetilaca iz regiona, kojima će na raspolaganju biti i svi sadržaji Grada Sunca, prenio je Trebinjelive.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI