potvrdio darko ćulum

Pronađeno vozilo i puške ubica Slaviše Krunića

Hronika 25.04.19, 11:39h

Pronađeno vozilo i puške ubica Slaviše Krunića
- Imamo lice koje je izvršilo napad na Slavišu Krunića i njegovu pratnju. Jedno lice je u tom napadu smrtno stradalo, jedno je lišeno slobode, a za trećim licem tragamo - podsjetio je Ćulum

 

Policija Republike Srpske (RS) pronašla je vozilo koje su koristili izvršioci ubistva banjalučkog privrednika Slaviše Krunića, kao i dvije puške i odbačene okvire automatskih pušaka - potvrdio je direktor entitetske policije Darko Ćulum

 

- Imamo lice koje je izvršilo napad na Slavišu Krunića i njegovu pratnju. Jedno lice je u tom napadu smrtno stradalo, jedno je lišeno slobode, a za trećim licem tragamo - podsjetio je Ćulum. 

 

Najavio je i da će biti raspisana međunarodna potjernica za odbjeglim Benedijem Đukanovićem

 

-Obaviještene su sve policijske agencije na nivou BiH, te policije Srbije, Hrvatske, Crne Gore, tako da se istraga intenzivno provodi u cijelom regionu – rekao je direktor policije RS-a. 

 

U ovom momentu, kaže, ne može se govoriti o motivima ubistva, iako imaju određene indicije i da MUPRS-a čini sve da bude potpuno rasvijetljeno ubistvo Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića

 

 Ćulum je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao i da su braća Nermin i Armin Ćulum bili privođeni, jer su oni bili ranije u kontaktima sa izvršiocima ovog krivičnog djela, kao i da su pušteni na slobodu nakon 24 sata, što je bila zakonska obaveza. 

 

Policija RS-a podnijela je jučer izvještaj protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su 22. aprila u mjestu Glamočani, općina Laktaši, izvršile krivično djelo teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaj teškog ubistva Gorana Ilića. 

 

Izvještajem su obuhvaćeni Željko Kovačević, koji je ubijen u noći napada, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bjekstvu. 

 

Komemoracija Slaviši Kruniću i njegovom pratiocu Žarku Pavloviću održana je jutros u kompaniji "Sector Security", u jednoj od Krunićevih firmi. 

 

Njegov otac Drago je rekao da u ovom slučaju "nije u pitanju politika, već plaćeno ubistvo“. 

 

- Izražavam nadu da će MUP za koji dan riješiti ubistvo - dodao je on. 

 

Slaviša Krunić bit će sahranjen danas u Glamočanima kod Laktaša.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI