Zbog droge

U toku akcija 'Duga 2': U Sarajevu uhapšeno pet osoba

Hronika 25.04.19, 10:55h

U toku akcija 'Duga 2': U Sarajevu uhapšeno pet osoba
U akciji sarađuju i pripadnici MUP-a RS i OSABiH. Do sada je pronađena određena količina droge, oružje i municija

 

Zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u toku su pretresi na šest lokacija na području Kantona Sarajevo, Istočnog Novog Sarajeva, Visokog i Breze, a slobode je lišeno pet osoba.     

 

Potvrdila je Feni glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić

 

Po nalogu Tužilaštva KS pripadnici Federalne uprave policije u saradnji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH jutros su započeli akciju "Duga 2“. 

 

Radi krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeno je pet osoba. 

 

- One se sumnjiče da su od decembra prošle godine do danas, na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, neovlašteno stavljali u promet opojnu drogu "amphetamin“ i "cannabis sativa l“ s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi - istakla je Bavčić. 

 

Dodaje da je prilikom pretresa pronađena određena količina NN materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge "amphetamin“ i "cannabis sativa l", oprema i vage za precizno vaganje, automatsko naoružanje, municija, telefonski aparti i SIM kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelom. 

 

Nakon kriminalističke obrade u FUP-u uhapšene osobe inicijala A.M. (1988.), A.V. (1985.), B.K. (1998.) i A.B. (1989.), te državljanin R Makedonije inicijala K.V. (1983.), bit će predate u nadležnost Tužilaštva KS. 

 

Akcija kodnog naziva "Duga 2“ i dalje se nastavlja.   

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI