Let za Beč kasnio dva sata

Drama na Aerodromu Sarajevo: Nepoznate osobe bez provjere ušle na pistu, putnici napustili avion

Hronika 25.04.19, 09:44h

Drama na Aerodromu Sarajevo: Nepoznate osobe bez provjere ušle na pistu, putnici napustili avion
Avion je trebao poletjeti u 7:35, a poletio je sa blizu dva sata zakašnjenja

 

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo jutros se odvijala prava drama. Nepoznate osobe ušle su na pistu aerodroma, prije polijetanja aviona Austrian Airlinesa za Beč. Reagovala je Granična policija i uhapsila osobe koje su bez sigurnosnih provjera ušle u prostor Aerodroma, piše N1.

 

Putnici na Međunarodnom aerodromu Sarajevo već su bili ukrcani u avion kada su primijećene nepoznate osobe koje su na pistu ušle bez sigurnosnih provjera. Uslijedila je brza reakcija policije, a putnici Austrian Airlinesa na liniji Sarajevo-Beč su napustili avion te je uslijedio kontradiverzioni pregled.

 

Iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo za N1 su potvrdili da je istraga u toku. Granična policija također navodi da je bilo određenih aktivnosti, ali da će tek naknadno izaći sa informacijama.

 

Kako se saznaje, nakon skoro dva sata putnici su ukrcani u avion. Pilot je putnicima potvrdio da su određene osobe zaobišle sigurnosne barijere te da zbog toga let kasni. Pilot je u obraćanju prije leta istakao i to da su određeni putnici iz straha odlučili da ne idu letom Austrian Airlinesa za Beč. 

 

Avion je trebao poletjeti u 7:35, a poletio je sa blizu dva sata zakašnjenja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI