u ponedjeljak, 13. maja

Premijerni koncert grupe 'Insane insan' u SARTR-u

Kultura 24.04.19, 15:39h

Premijerni koncert grupe 'Insane insan' u SARTR-u
Premijerni koncert grupe 'Insane insan' u SARTR-u

 

Treći koncert ovogodišnje sezone 'Grlom u jagode' koju organizira Jazz Fest Sarajevo u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom predstavit će cjelovečernji koncert grupe Insane Insan. 

 

Bit će ovo premijerni nastup ansambla koji okuplja članove iz Turske, Njemačke, Francuske i Bosne i Hercegovine, povodom njihovog debi albuma Insanax objavljenog za američkog izdavača Future House Music. 

 

- Insane Insan pjeva na turskom, njemačkom, francuskom i engleskom jeziku, osnovali su ga naturalizirani Bosanci Tayfun Kesgin i Thomas Crauk, a pridružili su im se producenti i muzičari sa bogatim iskustvom Enes Zlatar Bure, Dušan Vranić Duco, Dragan Rokvić, Amar Češljar te vokalistica Nina Gerin - navodi se u saopćenju Jazz Festa Sarajevo. 

 

Sedmorka će u ponedjeljak 13. maja u Sarajevskom ratnom teatru izvesti repertoar albuma kojeg čini 11 autorskih pjesama različitih muzičkih žanrova, od popa, rocka, electra i new wavea do reggea, hip-hopa i turskog soula, uz još nekoliko pjesama koje se ne nalaze na albumu.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI