FOTO/ NA KREMIRANJU MIRE MARKOVIĆ

Srbiju šokirao Marko Milošević: Prvi put nakon 13 godina pojavio se u javnosti, više ne liči na sebe...

Hronika 19.04.19, 10:24h

Srbiju šokirao Marko Milošević: Prvi put nakon 13 godina pojavio se u javnosti, više ne liči na sebe...
Pojavljivanje Marka Miloševića izazvalo je najviše pažnje medija, s obzirom da se o njemu posljednjih godina zna vrlo malo jer se potpuno povukao iz javnog života

 

 

 

 

Udovica pokojnog srbijanskog lidera Slobodana Miloševića, Mirjana Marković, juče je kremirana u Moskvi, gdje je proteklih godina živjela, a prije nekoliko dana preminula nakon posljedica teških operacija.


Kako javlja BK Televizija, sahrani je prisustvovao Slobodanov i Mirin sin Marko Milošević, a od nje su se govorima oprostili Sergej Nikolajevič Baburin, akademik i nekadašnji potpredsjednik ruske Dume, i Vladimir Ivanovič Dobrenkov, prorektor Moskovskog državnog sveučilišta Lomonosov na kojem je Markovićeva, kao doktorica sociologije, bila počasni profesor.


No, pojavljivanje Marka Miloševića izazvalo je najviše pažnje medija, s obzirom da se o njemu posljednjih godina zna vrlo malo jer se potpuno povukao iz javnog života.


Blic.rs navodi kako su Markove fotografije s kremacije prve nakon trinaest godina, konstatirajući kako se promijenio do neprepoznatljivosti, a s tim se slažu i ostali beogradski mediji.


- Privilegirani "tatin sin" žario je i palio Srbijom i SR Jugoslavijom devedesetih godina prošlog vijeka, dok je njegov otac Slobodan Milošević bio predsjednik Srbije i SRJ. Marko je pobjegao iz zemlje svega nekoliko sati pošto je Milošević svrgnut, 5. oktobra 2000. godine - podsjeća Blic u opširnoj biografiji Miloševićevog nasljednika, poznatog po automobilističkim utrkama i mafijaškom stilu života te druženju s viđenijim pripadnicima srbijanskog podzemlja.


Pišu i kako je Marko bio optužen za premlaćivanje trojice članova Otpora, pokreta koji je organizirao velike demonstracije protiv Miloševića uoči njegova svrgavanja. Za to su ga teretili zajedno s nekolicinom njegovih zaštitara, no u neobičnoj pravosudnoj trakavici slučaj je naposljetku otišao u zastaru 2012. godine, a Milošević se nikada nije pojavio na sudu.


Blic također podsjeća i da se Marko uvijek razmetao bogatstvom, a njegov otac Slobodan nije nikada prihvatio tvrdnje da mu se sin razmeće, već je tvrdio da novca ima zato što je "bio vrijedan i nosio gajbice".


Ime Marka Miloševića se pojavilo u policijskoj akciji "Mreža" vođenoj protiv organiziranih grupa švercera cigareta. Prema policijskim podacima koje iznosi Blic, on nije samo uzimao postotak od drugih 'državnih' švercera, već je i sam švercao, ali uz podršku cijelog državnog aparata. Zarada koju je ostvario procjenjuje se na nekoliko stotina miliona nekadašnjih njemačkih maraka.


A kako danas izgleda Marko Milošević, pogledajte na fotografijama koje donosi BK Televizija...

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI