video/ u fokusu mladi poduzetnici

Na sajmu Grapos-Expo 335 izlagača iz BiH i inostranstva

Biznis Klub 16.04.19, 16:48h

Na sajmu Grapos-Expo 335 izlagača iz BiH i inostranstva
Gračanički sajam je jedna je od 45 sajamskih manifestacija u BiH koje se održavaju u 18 gradova

 

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta Grapos-Expo, koji je danas otvoren u Gračanici, na 12 hiljada kvadratnih metara izložbenog prostora predstavlja se više od 335 domaćih i inozemnih firmi iz oblasti proizvodnje i obrade drveta, plastike, građevinarstva, opreme za poljoprivredu, šumarstva, IT sektora, uz izložbe starih i umjetničkih zanata. 

 

- I ove godine Grapos-Expo će vam ponuditi brojne sajamske i vansajamske sadržaje koji se tiču biznisa i unapređenja privrednog ambijenta, ali i kritičkog osvrta prema državi koja mora prepoznati značaj i ulogu malih i srednjih preduzeća kao motora razvoja - kazao je na otvaranju direktor sajma Grapos-Expo Gračanica Nedžad Nuhanović. 

 

U fokusu ovogodišnjem sajma su mladi poduzetnici. 

 

- Cilj koji smo jasno postavili te, sad već davne 2010. godine, da u što boljem svjetlu predstavimo gračaničku privredu otišao je korak dalje i sada smo zapravo organizatori sajma međunarodnog karaktera gdje promovišemo i privredu regiona - izjavio je načelnik Općine Gračanica Nusret Helić. 

 

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec je izrazio zahvalnost na pruženoj mogućnosti da se hrvatski obrtnici predstave na ovom  sajmu.    

 

- Mi obrtnici želimo pokazati ono najbolje, ono što smo proizveli u svojim radionicama i mnogi od vas znaju da nam nikada nije bilo lako - dodao je Ranogajec. 

 

Mala i srednja preduzeća koja predstavljaju motor privrednog razvoja i ove godine su u središtu sajma Grapos-Expo. 

 

- Kada kažemo Gračanica, koje su to prve asocijacije? Prva je sigurno poslovnost, poduzetništvo, privreda i obrt, pa samim tim i ne čudi da je upravo Gračanica domaćin ovakve manifestacije. Uzimajući u obzir da je cilj sajma Grapos-Expo ostvarivanje pozitivnog uticaja na privredni razvoj i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, te povećanje konkurentnosti privrednog sektora, kao i međusobno bolje povezivaje pooslovnih subjekata i poduzetničkih regija, možemo reći da se on u potpunosti poklapa sa strateškim opredeljenjem Vlade TK - izjavio je premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.   

 

Gračanički sajam je jedna je od 45 sajamskih manifestacija u BiH koje se održavaju u 18 gradova. 

 

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI