Video / Raspad sistema nakon prvog kongresa

Kasumović napušta Nezavisni blok: Neka Šepić ostane sam i vodi stranku, ja se povlačim

Hronika 15.04.19, 11:38h

Kasumović napušta Nezavisni blok: Neka Šepić ostane sam i vodi stranku, ja se povlačim
Fuad Kasumović jedan od osnivača Nezavisnog bloka danas je objavio da napušta stranku

 

U Sarajevu je juče održan Kongres Nezavisnog bloka na kojem se birao novi predsjednik stranke. Odlukom članova rezultat nakon prebrojavanja glasova bio je 146:46 u korist Šepića, nakon čega je Kasumović donio svoju odluku, piše Face.

 

- Ja dvije godine ponavljam da ne želim biti predsjednik Nezavisnog bloka, jer biti gradonačelnik jednog grada kao što je Zenica, nemate vremena. Međutim u zadnjih četiri- pet dana ljudi su me obavještavali da Šepić da pravi taj Kongres u tajnosti i da će biti jedini kandidat. Izabrao je svoje delegate, ljude koje niko ne zna. Ja sam da bi provjerio da budem čist jer je slogan bio poštena država - kazao je Kasumović.

 

Kako je istaknuo Šepić je prisustvovao prebrojavanju glasova iako to pa Statutu stranke ne bi se trebalo.

 

- Kada sam ušao, pošto sam ušao iznenada, vidio sam kako jedan bunt papira dodaju, jedan sklanjaju. Ja sam se samo nasmijao i izašao i delegati. Ja mu želim, evo sam ostaje neka uživa. Ovo nema veze sa demokratijom, ja sam se htio uvjeriti i uvjerio sam se. Ja nemam stvarno namjeru ostajati. Svi dikatorski režimi su propali pa će i to - rekao je Kasumović.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI