SJAJNOM IGROM DO REZULTATA 31:19

Rutinski do pobjede: Rukometaši BiH nadigrali Fince u borbi za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo 2020.

Sport 14.04.19, 18:44h

Rutinski do pobjede: Rukometaši BiH nadigrali Fince u borbi za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo 2020.
Prije četiri dana u mjestu Vantaa izabranici selektora Bilala Šumana pobijedili su Fince rezultatom 30:26, a danas su u Mejdanu, pred velikim brojeg gledatelja, potvrdili ulogu favorita, ostvarivši već u prvom poluvremenu prednost od šest golova

 

 


Rukometna reprezentacija BiH danas je u tuzlanskom Mejdanu, u okviru 4. kola grupe 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u Austriji, Norveškoj i Danskoj,  pobijedila selekciju Finske rezultatom 31:19  (16:10).


 Ovom pobjedom „zmajevi“ su došli na korak od svog prvog plasmana na Evropsko prvenstvo, a s obzirom da im predstoje još susreti sa Bjelorusijom na domaćem terenu, te s Češkom u gostima, izabranici selektora Bilala Šumana imaju dobre šanse da se na prvenstvo starog kontinenta plasiraju kao jedna od dvije prvoplasirane reprezentacije u grupi.


 Prije četiri dana u mjestu Vantaa izabranici selektora Bilala Šumana pobijedili su Fince rezultatom 30:26, a danas su u Mejdanu, pred velikim brojeg gledatelja, potvrdili ulogu favorita, ostvarivši već u prvom poluvremenu prednost od šest golova.

 

rukomet-bih-finska


 U drugom poluvremenu „zmajevi“ su igrali da ovjere pobjedu i zadovolje publiku koja ih je tokom cijele utakmice gromko bodrila. U 50. minuti bilo je veliki 26:16 i već tada u dvorani je počelo slavlje.


 Najefikasniji u bh. reprezentaciji bili su Dino Hamidović sa 6 golova, koji je proglašen igračem utakmice, dok je Dejan Malinović postigao 5 golova.


 Poslije današnje pobjede BiH ima 6 bodova iz četiri utakmice, koliko i Češka koja je u Minsku danas pobijedila Bjelorusiju (26:24). Bjelorusija ima 4 boda dok je Finska posljednja u grupi bez bodova. 


Na Evropsko prvenstvo plasiraće se po dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam kvalifikacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane. Prvi put će u završnici (od 9. do 26. januara 2020. godine) sudjelovati 24 reprezentacije.

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI