dobre vijesti za nove mame

Vaše tijelo nakon porođaja čekaju neke pozitivne promjene, a evo i koje

ŽENA iN 13.04.19, 20:49h

Vaše tijelo nakon porođaja čekaju neke pozitivne promjene, a evo i koje
Neke od njih borile su se sa psorijazom, koja je nakon porođaja nestala, a neke su s vremenom izgubile i dosta masnih naslaga na tijelu

 

TRUDNOĆA i period nakon porođaja sa sobom nose niz promjena koje se kod svake žene mogu očitovati različito. I dok se većinom govori o negativnim promjenama, rijetko tko pozitivne i spominje.

 

No skupina majki je za Kidspot otkrila na koje se sve načine promijenilo njihovo tijelo nakon rođenja djeteta. Osim ispucanih bradavica na grudima, curenja mlijeka iz dojki, bolova u zglobovima, bolova u donjem dijelu leđa, striji, ožiljaka, povećanog apetita, smanjenog libida, majke su otkrile i neke pozitivne promjene nakon porođaja o kojima do tada nisu ni razmišljale. 

 

Majkama koje doje najveća su prednost bile veće i jedrije grudi. Osim toga, čvrste i mišićave ruke i ramena zbog podizanja beba bile su još jedna prednost.

 

Neke od njih borile su se sa psorijazom, koja je nakon porođaja nestala, a neke su s vremenom izgubile i dosta masnih naslaga na tijelu. 

 

Jedna je mama dodala kako je porođajem povećala prag svoje boli. Druge su navele kako su im česti izlasci s djecom u šetnju poboljšali kondiciju, a i razinu vitamina D zbog boravka na suncu. 

 

Neke od njih otkrile su da im hrana koju prije nisu podnosile, nakon porođaja više nije bila odbojna. 

 

Žensko tijelo nakon porođaja mijenja se u mnogim pogledima. Ono se nakon porođaja treba vratiti u formu i u prethodno stanje, no za to je potrebno određeno vrijeme, stoga ne očajavajte već uživajte u malim pobjedama.

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI