imate li ove probleme

Terapeuti saglasni: Ovih nekoliko znakova pokazuju da brak neće potrajati, a šta vi kažete?

Lifestyle 12.04.19, 19:36h

Terapeuti saglasni: Ovih nekoliko znakova pokazuju da brak neće potrajati, a šta vi kažete?
To nije razlog za preveliku brigu jer su partneri očigledno pristali na neku vrstu kompromisa

 

Iako seks nije najbitnija stavka u braka, on može biti razlog brojnih problema među partnerima. Ona smatraju da postoji nekoliko problema kada je seks u pitanju, koji mogu negativno uticati na bračnu zajednicu.

 

Kada partneri seksualne odnose imaju manje od 10 puta godišnje, to nije razlog za preveliku brigu jer su partneri očigledno pristali na neku vrstu kompromisa.

 

-Partneri se na kraju otuđe jedno od drugog na jednoj vrlo dubokoj, emocionalnoj razini- smatra seksualna terapeutkinja Sari Cooper za Huffingtonpost.com.

 

U takvoj situaciji bitno je da seksualno frustrirani partner kaže drugom šta ga muči, ali bez vrijeđanja i okrivljavanja.

 

Ono što mnogi smatraju jako bitnim jeste osjećaj da smo željeni. Ukoliko partner prestane podsjećati partnericu na to da je željena ili je slučaj obrnut, seksualni život je sigurna žrtva tog nedostatka.

 

Kada jedan od partnera načini preljubu iz bilo kog razloga, vraćanje povjerenja je jako dug i težak proces, a vraćanje intimnih odnosa u normalu još teži.

 

Često se događa da nedostatak seksa nastaje onoga trenutka kada edan od supružnika prestane voditi brigu o svom izgledu. Stres i svakodnevne obaveze čine svoje, ali nedostatak brige o sebi druga strana može protumačiti kao nedostatak volje da se brinete o bilo čemu pa čak i o osjećanima prema “ugroženoj” strani.

 

Nemamo svi ista interesovanja pa se tako događa da vam partner prizna da ga privlači grublji seks ili igranje uloga u spavaćoj sobi, najgore što možeš učiniti je nasmijati mu se u lice, čime ćete u njemu izazvati odbojnost ka međusobnom odnosu.

 

(Azra, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/ mr)

BLIN
KOMENTARI