HALID BEŠLIĆ O SVOJOJ IMOVINI

Od parfema do motela i pumpe: Ponekad obiđem objekte, iznajmljujem sve... Ma bitno je da kirija ide, ha, ha, ha...

Lifestyle 11.04.19, 13:52h

Od parfema do motela i pumpe: Ponekad obiđem objekte, iznajmljujem sve... Ma bitno je da kirija ide, ha, ha, ha...
U biznis sam ušao na nagovor prijatelja. Iako nisam neki poslovnjak, donekle sam uspio, nekako se snalazim - rekao je Bešlić

 

Halid Bešlić iznajmljuje benzinsku crpku i motel za koje je dignuo kredit.

 

'Prijatelji su me nagovarali da uđem u biznis. Naša je profesija nesigurna pa mi je to penzija', rekao je pjevač - piše 24sata.hr.

 

U biznis sam ušao na nagovor prijatelja. Iako nisam neki poslovnjak, donekle sam uspio, nekako se snalazim, javio nam se Halid Bešlić (65). A po imetku koji je stekao ne bi se reklo da je baš amater kad je riječ o biznisu. Nekoliko je puta posrtao, ali uvijek bi se vraćao uspješniji i bogatiji. 

 

Danas ima nekoliko stanova, imanje blizu Sarajeva, te hotel, benzinsku crpku i motel, koji danas iznajmljuje. Imao je svoju kavu HB, pa distribuciju energetskih pića, a proizveo je i svoj parfem “Miljacka” u 1200 bočica. Danas se time više ne bavi. Nekad se bavio i građevinom pa je “podignuo” zgradu u elitnom dijelu Sarajeva, Podhrastovi.

 

- Sad iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje. Dođem samo ponekad i obiđem objekte da vidim je li sve u redu, i to je sve. Ma bitno je da kirija ide, ha, ha, ha - objašnjava Bešlić. Dok je širio svoje carstvo i investirao, u jednom je trenutku trebao podići i kredit kako bi mogao sve pokriti.

 

Ta “bankovna kirija” mu je i danas uteg. 

 

- Eh, da nema tog kredita bilo bi puno lakše, ali dobro, izaći će on. Nije moglo u tom času drugačije, morao sam dignuti kredit kako bih se pokrio. A u investicije sam išao jer je ovaj naš posao nesiguran, ne možeš se uvijek pouzdati. U biznis sam ušao kako bih imao mirnu starost, tj. da si osiguram penziju - iskren je Halid.

 

Ostatak teksta kao i više fotografija pogledajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI