Osnivač DF-a povukao paralele između bivše i sadašnje stranke

Marjanović: DF sa SDA je iznenađenje kao snijeg u januaru! Kratko pamtimo...

Front 11.04.19, 08:14h

Marjanović: DF sa SDA je iznenađenje kao snijeg u januaru! Kratko pamtimo...
Mislim da ulazak DF-a nije dobra odluka. Mislim da nije naglo odlučio. Ako je zvanični motiv - motiv, bojim se da neće uspjeti, rekao je Marjanović

 

Damir Marjanović, zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona za N1 je kazao da mu nije iznenađenje odluka DF-a da uđe vlast na nivou BiH i FBiH, te da to za sada ne remeti rad Vlade Kantona Sarajevo.

 

Marjanović, nekadašnji osnivač DF-a povukao je i paralele između svoje bivše i sadašnje stranke, Naše stranke, kojoj je pristupio prije godinu i pol dana.

 

"Neobično mi je kada se ljudi iznenade snijegom u januaru i kada DF ode u koaliciju sa SDA. Podsjećam, prije pet godina, pred izbore, DF je napravio predizbornu koaliciju sa SDA, HSP-om i još nekim strankama. Kratko pamtimo", kazao je u uvodu.

 

Koaliranje s Konakovićem i Narodom i pravdom mu ne smeta, kako je rekao.

 

"Konaković je nekada bio u SDA, u onakvoj SDA koja je sada na vidjelu, koja sada funkcionira. Da je ostao tamo - Naša stranka ne bi sarađivala s njim. Čovjek je možda shvatio u momentu da je napravio grešku. I ja sam možda primjer za to", poručio je Marjanović.

 

S druge strane - izrazio je žal zbog odluke DF-a.

 

"Žao mi je. DF je bio odličan pokret, ideja. Ima sjajnih momaka i djevojka, dobro sarađuju na nivou Kantona Sarajevo. Mislim da je ovo odluka užeg kruga oko Komšića. On je iskusan, vjerovatno je procijenio da je ovo dobar potez. Nisam iznenađen", ocijenio je Marjanović.

 

Nije želio da ispituje motive Željka Komšića, ali je ocijenio da je stav Naše stranke da ne ide u vlast dobar i podržava ga u potpunosti.

 

"U ovom momentu, Bh. blok u kombinaciji ne bi mogla uticati na politiku. To je osnovna priča. Nismo htjeli da budemo samo radi popunjavanja broja. Kao što u Kantonu Sarajevo nismo tu radi popunjavanja broja", izjavio je Marjanović za N1.

 

Naša stranka je ocijenila da Bh. blok sa ovako jakim SDA i HDZ-om ne bi mogao da promovira svoje vrijednosti.

 

"Bolje se može boriti kao opozicija", poručio je.

 

"Mislim da ulazak DF-a nije dobra odluka. Mislim da nije naglo odlučio. Ako je zvanični motiv - motiv, bojim se da neće uspjeti", rekao je Marjanović.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI