FOTO&VIDEO/ Skaka uručio nagradu frontmenu Iron Maidena

Dickinson: Sjajno je vidjeti da moja posjeta od prije 25 godina toliko znači Sarajevu i građanima

Kultura 06.04.19, 11:04h

Dickinson: Sjajno je vidjeti da moja posjeta od prije 25 godina toliko znači Sarajevu i građanima
Nagradu mu je uručio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka koji je kazao da je dolazak Dickinsona u Sarajevo 1994. godine bio jedan od trenutaka u kojem su oni koji su bili u opkoljenom gradu znali da će Sarajevo preživjeti, i Bosna i Hercegovina

 

Frontmen britanskog benda ''Iron Maiden'' Bruce Dickinson danas je u sarajevskoj Vijećnici primio nagradu "Počasni građanin Sarajeva", zbog hrabrosti, dolaska u glavni grad Bosne i Hercegovine u ratnom periodu i organiziranja koncerta s kojeg je poslana poruka da se zaustavi najgori rat u Evropi poslije Drugog svjetskog rata.

 

- Sjajno je vidjeti da moja posjeta od prije 25 godina toliko znači ovom gradu i građanima. Svi ste svjedočili strašnom ratu u Sarajevu, vi ste bili tu, ja sam samo jednom. Velika mi je čast primiti ovu nagradu, koju želim da podijelim sa svima vama koji ste bili u Sarajevu za vrijeme opsade - kazao je Dickinson.

 

Nagradu mu je uručio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka koji je kazao da je dolazak Dickinsona u Sarajevo 1994. godine bio jedan od trenutaka u kojem su oni koji su bili u opkoljenom gradu znali da će Sarajevo preživjeti, i Bosna i Hercegovina.

 

bruce-dickinson-pocasni-gradanin-sarajeva-2

 

- Danas smo formalizirali ono što sve Sarajlije osjećaju u svojim srcima - rekao je Skaka.

 

Odluka o proglašenju Dickinsona počasnim građaninom donesena jednoglasno, a nagrada je dodijeljena u okviru obilježavanja Dana Grada Sarajeva - 6. aprila.

 

 

(FENA/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI