Foto / Pokazali koliko ga cijene i poštuju

Navijači Portlanda su nadmašili sami sebe: Pogledajte kako izgleda plakat podrške Jusufu Nurkiću

Sport 02.04.19, 10:25h

Navijači Portlanda su nadmašili sami sebe: Pogledajte kako izgleda plakat podrške Jusufu Nurkiću
Nurkiću je podrška stizala sa svih strana, a navijači Portlanda pokrenuli su akciju kojom su željeli pokazati bh. košarkašu koliko ga cijene i poštuju

 

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić lagano kreće sa oporavkom od teškog loma potkoljenice koji je doživio prošle sedmice na utakmici protiv Brooklyn Netsa.

 

Nurkiću je podrška stizala sa svih strana, a navijači Portlanda pokrenuli su akciju kojom su željeli pokazati bh. košarkašu koliko ga cijene i poštuju, piše Oslobođenje

 

Naime, oni su na portalu 'Gofundme.com' pokrenuli akciju skupljanja novca za veliki plakat podrške Bosanskoj zvijeri na kojem bi pisalo: 'Volimo te Nurkiću', a koji bi stajao blizu Rose Gardena, odnosno Moda Centra gdje Portland igra svoje domaće utakmice.

 

Cilj je bio prikupiti 8.000 dolara, ali su navijači Portlanda za samo nekoliko dana prikupili više od 11.000 dolara, tako da je akcija bila više nego uspješna.

 

- Plakat će biti postavljen 8. aprila na uglu Weidlera i Victorije i stajat će tamo do 5. maja - rekao je pokretač akcije Al Nelson i dodao da će plakat stajati i na uglu Grand i Everett od 13. do 26. maja.

 

Dizajn pomenutog plakata pogledajte ispod.

 

plakat-podrske-nurkicu

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI