Još se nada uspješnoj karijeri

Ispovijest bivšeg Zmaja: Bio sam mlad, previše sam poletio i jako sam brzo tresnuo na zemlju

Sport 31.03.19, 15:00h

Ispovijest bivšeg Zmaja: Bio sam mlad, previše sam poletio i jako sam brzo tresnuo na zemlju
Bio sam fokusiran na sve osim na nogomet, a takav način života brzo dođe na naplatu

 

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Tino Sven Sušić u opširnom intervjuu za portal Index.hr govorio je, između ostalog, i o reprezentaciji Bosne i Hercegovine i nada li se još pozivu Roberta Prosinečkog.

 

Bili ste najbolji igrač HNL-a, za reprezentaciju BiH igrali ste na SP-u u Brazilu 2014. Nakon odlaska iz Hajduka niste se snašli ni u Genku, ni u Maccabiju, ni u Antwerpenu. Vjerujem da niste očekivali da ćete u 27. godini života igrati za 11. klub nizozemske lige.

 

- Naravno da nisam očekivao ovakav rasplet. Vjerovao sam da mogu puno više, ali nitko mi nije kriv. Sve je moja greška. U Genku sam sjajno počeo, a onda sam si umislio da sam bolji nego što sam bio. Bio sam mlad, previše sam poletio i jako sam brzo tresnuo na zemlju. Nisam se ponašao kao pravi profesionalac, nisam odlazio na počinak na vrijeme, imao sam previše kilograma… Bio sam fokusiran na sve osim na nogomet, a takav način života brzo dođe na naplatu. Da bi netko uspio u nogometu, nogomet mu mora biti sve. Meni tada nije bio i ponavljam, jedini sam krivac za to što mi karijera nije bila onakva kakva je trebala biti. Međutim, nije još sve kasno. Imam 27 godina, još sam dovoljno mlad, a sazrio sam i promijenio sam se. Ne žalim za bilo čime. Sve u životu se događa s nekim razlogom. Opet igram dobro, odlično se osjećam i vjerujem da ću odličnim nastupima izboriti poziv nekog jakog europskog kluba. Mene je bilo u Hajduku dobro krenulo, baš kao u snu, ali na kraju sudbina nije htjela da idem lakšim putem. Ovo mi je posljednji vlak da se dokažem i pokušam napraviti nešto veliko u karijeri. Nisam od toga odustao, imam svoje snove i radit ću na njima.

 

Za reprezentaciju BiH igrali ste na SP-u u Brazilu 2014. kad je izbornik bio vaš stric Safet Sušić. Nadate li se pozivu Roberta Prosinečkog?

 


- Naravno. Igrati za reprezentaciju je posebna čast. Nema ljepše stvari nego kad igraš za svoju državu. Međutim, moram biti pošten. Trenutačno mi je prvi i najvažniji cilj igrati dobro u klubu. Vratiti se u formu, izboriti transfer u neki jači klub. Tek tada možemo pričati o reprezentaciji.

 

Integralni intervju pročitajte na portalu Index.hr.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI