ispovijest bivšeg američkog marinca

'Želio sam ubijati muslimane, a onda sam prešao na islam i postao jedan od njih': Jedan trenutak sve je promijenio...

Nedjeljni magazin 29.03.19, 15:06h

'Želio sam ubijati muslimane, a onda sam prešao na islam i postao jedan od njih': Jedan trenutak sve je promijenio...
McKinney otkriva kako je nakon povratka iz vojske kovao plan da u lokalnom islamskom centru postavi bombu i detonira je. Htio je, kako kaže, "pobiti što više muslimana"

 

 

Ispovijest američkog marinca Maca McKinneyja nedavno je emitovala američka televizija CBS u sklopu jutarnjeg programa "Sunday Morning". On je snimku otvoreno govorio o svom životu i svemu onome što ga je natjeralo da pređe na islam.


Njegova ispovijest potom se brzinom munje proširila na društvenim mrežama.

 
Naslov priče je "Želio sam ubijati muslimane, a onda sam postao jedan od njih", a u njoj McKinney otkriva kako je nakon povratka iz vojske kovao plan da u lokalnom islamskom centru postavi bombu i detonira je. Htio je, kako kaže, "pobiti što više muslimana".


Međutim, jedan trenutak sve je promijenio u njogovom životu i počeo je drugačije da razmišlja... Bio je to momenat kada je njegova kćerka došla iz škole i sa dječijom radošću rekla da sa njom u razred ide "dječak po kojeg dolazi majka koja je pokrivena".


McKinney kaže da je nakon toga posjetio islamski centar i poželio da se što više informiše o islamu, a šta je potom uslijedilo saznajte u priloženom videu...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI