Čedomir Jovanović nakon imenovanja za savjetnika

Moj zadatak i obaveza su da pomognem Željku Komšiću! Za rješenje problema BiH potreban je razuman Beograd...

Front 28.03.19, 15:18h

Moj zadatak i obaveza su da pomognem Željku Komšiću! Za rješenje problema BiH potreban je razuman Beograd...
Pomirenje, zajednički život, reforma unutrašnjeg političkog sistema, smanjivanje razlika koje postoje između svih nas – to su putokazi za mir kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svakoj okolnoj zemlji, naveo je Jovanović

 

Prihvatajući iskren poziv Željka Komšića da postanem njegov savjetnik, on i ja nastavljamo ono što smo započeli u kampanji, kada smo rekli da ćemo dati zadnji atom snage da riješimo sve one probleme koji su Bosnu i Hercegovinu učinile nefunkcionalnom državom, koju Srbija često ne razumije, a i sama je nesretna i u problemima, naveo je lider LDP-a Čedomir Jovanović.

 

Odlukom o imenovanju savjetnika u Ured člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović imenovan je za savjetnika Željka Komšića.

 

jovanovic-komsic

 

"Građani koji žive u BiH, poslije preživljenog pakla, najmanje što zaslužuju je malo mira za sebe i svoje porodice. Zato oni koji ih predstavljaju u institucijama posebno moraju da imaju razumijevanja za ono što ljudi, i dvije decenije poslije kraja rata, preživljavaju. Srbija i BiH su povezane i naša društva zavise jedna od drugih. Ne možemo računati na normalan život u Srbiji ukoliko je BiH nepromijenjena, ukoliko strada i tavori. Ne bih želio da se iz kosovske krize i problema dodatno porodubi kriza u BiH, na koju se još niko nije usudio da odgovori", naveo je Jovanović.

 

"Moj zadatak i obaveza je da pomognem i Željku Komšiću i svakome ko je spreman da razumije da stabilnost regiona direktno zavisi od naše spremnosti da na drugačiji način uređujemo svoje odnose i da nas neće nigdje odvesti potencijalno oživljavanje politike devedesetih, čemu su neki u regionu skloni", poručio je Jovanović.

 

Pomirenje, zajednički život, reforma unutrašnjeg političkog sistema, smanjivanje razlika koje postoje između svih nas – to su putokazi za mir kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svakoj okolnoj zemlji, naveo je.

 

"To što sam posebno u BiH angažovan je zato što bolje od drugih razumijem da pitanje Bosne i Hercegovine nije problem koji može tako jednostavno da se riješi, nego je za njegovo rješenje potreban i razuman Beograd, kao što moraju biti razumni i Sarajevo i Zagreb. Na svim tim adresama želim da budem kako bih objasnio onima koji donose odluke koliko je važno da jedni druge slušamo i da svoje probleme rješavamo zajedno. Evropa i uzdrmani svijet nemaju mnogo vremena za nas i naša otvorena pitanja i zato smo, više nego ikad, prepušteni sami sebi i svojoj spremnosti da se mijenjamo i učimo iz prošlosti i grešaka koje su tada neki činili", poručio je Jovanović.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI