VIDEO/ Bh. fudbaleri nisu uspjeli upisati pobjedu

Zmajevi prokockali vodstvo od 2:0 i izvukli remi protiv Grčke: Pogledajte golove Višće i Pjanića!

Sport 26.03.19, 22:46h

Zmajevi prokockali vodstvo od 2:0 i izvukli remi protiv Grčke: Pogledajte golove Višće i Pjanića!
Miralem Pjanić je neoprezno startovao, a holandski arbitar mu je pokazao direktan crveni karton i put u svlačionicu

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Grčke ne umije odigrati “normalnu” utakmicu. Dokazalo se to i večeras kada su Zmajevi na Bilinom polju prosuli sigurno vodstvo od 2:0 i na kraju remizirali s Grcima (2:2), piše Scsport.ba.

 

Na nevjerovatan način momci Roberta Prosinečkog ušli u utakmicu i Grcima doslovni nisu dali disati.

 

Vršili su konstantan pritisak na zadnju liniju Helena, koji u prvih 10 minuta skoro da nisu dodirnuli loptu, a prilike pred golom Vlachodimosa su se redale.

 

Na gol i vodstvo smo čekali do 10. minute, kada je Miralem Pjanić izveo korner, odigrana je uigrana akcija, a mrežu gostiju je zatresao Edin Višća iz drugog pokušaja.

 

Nastavili su Zmajevi napadati silovito i nakon toga. Pokušavali su Bešić i Džeko, ali ovaj put bezuspješno.

 

U 15. minuti je dosuđen slobodan udarac za Zmajeve, a loptu je na 30 metara od gola namjestio naš čarobnjak Miralem Pjanić.

 

Šutirao je fantastično i pogodio lijevi ugao gola Vlachodimosa, koji se u ovoj situaciji nije ni pomjerio! Bilo je tada 2:0 za BiH.

 

Panika se uvukla u redove Grka nakon svega, na pritisak naših ofanzivaca su loptu izbacivali u korner, a nakon udaraca iz ugla je uglavnom prijetio Džeko, a dva puta je pokušavao i Višća.

 

Grčka je veliku priliku imala prvi put kada je prešla centar terena. Fortounis je bio na 5 metara od gola Šehića, ali ga je prebacio i prilika je otišla u nepovrat…

 

Do kraja poluvremena su u još nekoliko navrata prijetili i Grci, ali siguran je bio Šehić i njegova odbrana.

 

U nastavku je bilo mirno sve do 64. minute. Tada Šunjić u kaznenom prostoru startuje na Fortounisa, koji pada a Makkelie pokazuje “na kreč”. Siguran je sa bijele tačke bio Fortounis, a još veći šok za Zmajeve dolazi poslije toga.

 

Miralem Pjanić je neoprezno startovao, a holandski arbitar mu je pokazao direktan crveni karton i put u svlačionicu.

 

Imali su Zmajevi i nakon toga prilike za pogotke. Svega nekoliko minuta poslije Džeko izbacuje Kolašinca u sjajnu šansu, ali njegov šut je blokiran i završava u spoljnjem dijelu mreže.

 

Prijetili su Grci nakon toga, a do poravnanja su stigli u 86. minuti kada Kolovos pogađa glavom nakon sjajnog centaršuta sa desne strane…

 

Zmajevi su tako prokockali vodstvo od 2:0 i ostali bez bitnih bodova na startu kvalifikacija…

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI