Na stadionu Grbavica

Mladi nogometaši BiH deklasirali Moldaviju u prvom meču kvalifikacija za evropsko prvenstvo

Sport 26.03.19, 19:56h

Mladi nogometaši BiH deklasirali Moldaviju u prvom meču kvalifikacija za evropsko prvenstvo
Pobjeda protiv Moldavije u prvom meču kvalfikacija izuzetno je važna za izabranike Vinka Marinovića koji nastupaju u teškoj grupi, gdje se nalaze još selekcije Njemačke, Belgije i Velsa

 

Mlada nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine savladala je selekciju Moldavije s 4:0 u prvom susretu kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

 

Prvi meč selekcije BiH u novom ciklusu kvalifikacija nije donio lijep nogomet s obzirom da je teren na "Grbavici" bio u lošem izdanju zbog obilnih sniježnih nanosa.

 

BiH je u prvih 45. minuta na stadionu "Grbavica" nadigrala vršnjake iz Moldavije, a golove za domaću selekciju postigli su Besim Šerbečić u 22. i Zinedin Mustedanagić u 44. minutu utakmice.

 

Moldavci su jedini ozbiljniju priliku imali u 11. minutu nakon slobodnog udarca, ali nisu se snašli u šesnaestercu selekcije BiH, pa golman Vladan Kovačević nije imao problema.

 

Drugo poluvrijeme donijelo je dominaciju bh. tima na terenu, a treći gol za BiH i svoj drugi u 55. minutu postigao je Zinedin Mustedanagić.

 

Prilike pred golom Moldavaca nizale su se i u narednim minutama meča, a odlične prilike imali su Marijan Ćavar i Anel Šabanadžović, međutim njihovi udarci nisu bili precizni.

 

Četvrti pogodak za BiH u 74. minutu nakon lijepe solo akcije postigao je Marijan Ćavar.

 

Do kraja utakmice većih prilika i promjene rezultata nije bilo.

 

Pobjeda protiv Moldavije u prvom meču kvalfikacija izuzetno je važna za izabranike Vinka Marinovića koji nastupaju u teškoj grupi, gdje se nalaze još selekcije Njemačke, Belgije i Velsa. Naredni meč bh. nogometaši igrat će 10. septembra u gostima protiv Belgije.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI