inicijativu pokrenuo amel mekić iz NIP-a

Usvojena inicijativa da menadžment KCUS-a vrati parking KJKP 'Rad'

Hronika 26.03.19, 14:27h

Usvojena inicijativa da menadžment KCUS-a vrati parking KJKP 'Rad'
- Incijativu sam pokrenuo kako bi građanima bio omogućen lakši pristup Pionirskoj dolini i boravak bio ugodniji - kazao je Mekić

 

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo usvojili su danas inicijativu kojom od menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu traže da vrati parking KJKP "Rad", u ulici Patriotske lige, preko puta Pionirske doline. 

 

Zastupnik Amel Mekić (Narod i Pravda) inicijativu je obrazložio činjenicom da većina posjetilaca Pionirske doline su roditelji sa djecom, koji nemaju gdje parkirati automobil, te su prinuđeni da svoje automobile parkiraju u velikoj udaljenosti na nepredviđenim mjestima za parking, a zbog toga nastaje saobraćajni kolaps. 

 

- Incijativu sam pokrenuo kako bi građanima bio omogućen lakši pristup Pionirskoj dolini i boravak bio ugodniji - kazao je Mekić. 

 

Na sjednici je također direktor KJKP "Gras" Omer Vatrić zastupnike izvijestio da je okončana nabavka sedam rabljenih trolejbusa, a u završnoj je fazi i postupak nabavke 17 novih minibusa. 

 

Vatrić je istakao da se stavljanjem van snage Uredbe o načinu ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i sa posla uposlenika u javnim institucijama, fondovima i javnim preduzećima čiji je osnivač Kanton Sarajevo, nastavlja umanjenje prihoda od prodaje mjesečnih karata. 

 

Naveo je da negativni finansijski efekti stavljanjem te uredbe van snage za period od 1.10. do 31.12. 2018.godine, iznose milion KM.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI