Prevara pri sklapanju polisa

Uposlenica oštetila Sarajevo osiguranje za 1,1 milion KM: Klijenti ih 'reklamirali', a da nisu ni znali da to rade

Hronika 26.03.19, 10:37h

Uposlenica oštetila Sarajevo osiguranje za 1,1 milion KM: Klijenti ih 'reklamirali', a da nisu ni znali da to rade
Novac, koji je trebao da bude uplaćen na tekuće račune osiguranika-klijenta, išao je kao akontacija na račun zaposlenih zastupnika, a po nalogu B.G., protivno propisima i poslovanju, knjižen je kao utrošak novčanih sredstava na troškove osiguranja

 

Banjalučka policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj protiv B.G. iz Banje Luke zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja. 

 

Nezvanično Fena sazanje da je izvještaj podnesen protiv Biljane Grujić, zbog sumnje da je za milionski iznos oštetila Sarajevo osiguranje, Filijala Banja Luka. 

 

- Sumnjiči se da je od oktobra 2013. do marta 2015. godine, obavljajući funkciju odgovornog lica osiguranja sa sjedištem u Banjoj Luci, naložila zaposlenim zastupnicima u osiguranju, da na osnovu zaključenih polisa osiguranja od automobilske odgovornosti istovremeno popunjavaju i ugovore o zakupu prostora na vozilima za isticanje reklame osiguranja za novčanu nadoknadu koja se unosila u zaključeni ugovor i kao takva je trebala biti uplaćena na tekuće račune osiguranika-klijenta, što nije rađeno - saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka. 

 

Novac, koji je trebao da bude uplaćen na tekuće račune osiguranika-klijenta, išao je kao akontacija na račun zaposlenih zastupnika, a po nalogu B.G., protivno propisima i poslovanju, knjižen je kao utrošak novčanih sredstava na troškove osiguranja. 

 

Tim je, navode iz policije, nanesena štetu osiguranju u ukupnom iznosu od oko 1.130.370 KM,  za koliko su zaposeni ostvarili protivpravnu imovinsku korist. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI