nude 60.000 eura

Srpski četnički pokret raspisao potjernicu za Nihadom Aličkovićem, on tvrdi: Tražiću od sigurnosnih agencija 24-satnu zaštitu

Hronika 24.03.19, 17:27h

Srpski četnički pokret raspisao potjernicu za Nihadom Aličkovićem, on tvrdi: Tražiću od sigurnosnih agencija 24-satnu zaštitu
Predsjednik nevladine organizacije “AntiDayton” Nihad Aličković kaže da je ovo presedan u istoriji unazad 100 godina

 

Četnički pokret raspisao je potjernicu za Nihadom Aličkovićem gdje nude 60.000 eura ko privede Aličkovića “prekom četničkom sudu”.


Predsjednik nevladine organizacije “AntiDayton” Nihad Aličković kaže da je ovo presedan u istoriji unazad 100 godina.

 

“Mi trenutno imamo problem sa srbijanskim medijima koji su pisali takve gnusne stvari i pravili probleme građanima Bosne i Hercegovine, tako da me ne čudi i ovakav vid pritiska i prijetnje”, istakao je Aličković.

 

Dodaje da će zahtjevati da se po ovom očituje i ministar Mektić i Predsjedništvo kao i sve sigurnosne agencije.

 

“Na ovaj način se meni ugrožava sigurnost i ja hoću da budem zaštićen prije svega, a koji je povod, kako, zašto i zbog čega se sve ovo dešava i zbog čega je taj vid ucjene napravljen uopšte me ne interesuje”, rekao je Aličković za TV1.ba.

 

Kaže da za takve stvari ne može postojati opravdanje, piše Milan Ilić za TV1.

 

“Kurir već nekoliko dana piše da sam ja bio atentator na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića što je van svake pameti. Ja mislim da tu stvar znaju apsolutno svi mediji i građani i u Srbiji i u Bosni i Hercegovini. Svi su bili upućeni kakva je bila igranka oko tog navodnog napada na Vučića”, kazao je Aličković.

 

Aličković je već pripremio dokumentaciju na osnovu koje će se obratiti svim sigurnosnim agencijama kao i advokatima.

 

“Želim da mi se pruži 24-satna zaštita. Sinoć sam imao razgovor sa advokatom iz Srbije koji se ponudio da podnese krivičnu tužbu protiv Kurira zbog ugrožavanja moje sigurnosti i napada na mene na ovakav način jer ovo je ugrožavanje mog života. Najverovatnije da će se pokrenuti i krivična tužba pa će tih 60.000 eura na kraju Kurir meni to sve da isplati”, istakao je Aličković za TV1.ba

 

Dodaje da ovo što je četnički pokret iz Srbije uradio, da na to nema pravo.

 

“Oni koji imaju pravo da hapse su službe sigurnosti i službe policije. Ovo je jedan fašistički pokret koji stoljećima znamo kako radi i koji su njihovi ciljevi. Bilo je jako puno komentara da je ovo jedan vid zastrašivanja. Ja ne želim uopšte razmišljati o tome. Da li je to pokušaj zastrašivanja ili ne, meni je na ovaj način stavljena meta na glavu i ja se ne želim misliti da li se neko šali ili ne”, kaže Aličković.

 

On smatra da je četnički pokret spreman da uradi ovako nešto, što kao pokret, što kao pojedinci.

 

(Tv1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI