selektor nakon duela protiv armenije na grbavici

Prosinečki: Teže od očekivanog, pokazali smo dva lica... Ali najvažnija su tri boda

Sport 24.03.19, 09:49h

Prosinečki: Teže od očekivanog, pokazali smo dva lica... Ali najvažnija su tri boda
Ističe da mu je žao zbog primljenog gola iz penala, posebno jer ga je napravio Deni Milošević

 

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki zadovoljan je pobjedom svog tima nad Armenijom i osvajanjem tri boda na startu kvalifikacija. 

 

Istaknuo je da su njegovi igrači do pobjede došli teže od očekivanog, te da je ekipa pokazala dva lica, jedno dobro u prvom i nešto lošije u drugom poluvremenu. Bilo je, kako kaže, nekih grešaka koje će pokušati ispraviti, ali i dobrih momenata. 

 

- U prvom poluvremenu smo dominirali, da smo iskoristili šanse vjerovatno bi bilo drugačije u drugom. No najvažnija su tri boda, pobijedile su i selekcije Grčka i Italija tako da svi startujemo sa tri boda. Nije možda bilo na nivou koji smo željeli, ali važna je pobjeda. Armeniji čestitke, ako budu ovako nastavili sigurno da će praviti probleme ostalim ekipama - kazao je Prosinečki.  

 

Ističe da mu je žao zbog primljenog gola iz penala, posebno jer ga je napravio Deni Milošević. 

 

- Deni je mnogo donio svojim ulaskom, postigao je i pogodak i žao mi je što je skrivio penal. Nažalost, na kraju se i Koljić povrijedio odmah nakon ulaska u igru. Ne znamo još stepen povrede, vjerovatno smo ga izgubili za naredni meč - dodao je. 

 

U drugom kolu BiH u utorak u Zenici dočekuje selekciju Grčke. 

 

- Imamo dva dana da se pripremimo za jednu potpuno drugačiju utakmicu nego danas sa puno boljim protivnikom. I kod njih fali dosta igrača, pobijedili su večeras Lihtenštajn sa 2:0 i pogledat ćemo i tu utakmicu. Imamo igrače koje smo odmorili i koji će biti spremni za meč protiv Grčke. Imat ćemo nekih taktičkih i igračkih promjena, probati dobiti svježinu - zaključio je selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI