nakon konačne presude u programu RTRS-a

Karadžić poslao poruku Srbima: Ova "jalova osveta" meni kao starcu ne može ništa! U svakom ratu izrodi počine zločine...

Front 20.03.19, 23:50h

Karadžić poslao poruku Srbima: Ova
Nismo se predavali ni kad je bilo teže, pa ovako utamničen neću prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda - poručio je Karadžić

 


Advokat i član tima odbrane Radovana Karadžića, Marko Sladojević, pročitao je poruku koju je Radovan Karadžić posalo srpskom narodu nakon presude.


Sladojević je rekao da je s Karadžićem razgovarao pola sata, te da mu je za to vrijeme iznio neke stvari koje je on zapisao.


Poruku je pročitao u programu RTRS-a, a u njoj je Karadžić, između ostalog, poručio "da su srpski narod i on već pobijedili, da je stvorena Republika Srpska i da su Srbi slobodni u svojoj državi".


"Žrtva koju ja podnosim manja je od drugih. Hiljade mladića je svojim životima izgradilo Srpsku. Mnogi su poslijeratni invalidi, a najveću žrtvu podnijele su majke čiji su sinovi, često jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve.


Ova "jalova osveta" Haškog suda meni, kao starcu, ne može ništa.


Nismo se predavali ni kad je bilo teže, pa ovako utamničen neću prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda", naveo je Karadžić.


Dodao je i da u svakom ratu, a naročito građanskom "izrodi počine zločine, koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala".


"Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u BiH. Zato uvijek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad svih nas - našu Republiku Srpsku", poručio je Radovan Karadžić, nakon što je danas pravomoćno osuđen na doživotnu kaznu zatvora.


Odluka o tome gdje će služiti kaznu tek treba da bude donesena.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI