Upozorenje iz BIHAMK-a

Vozači, oprez: U planinskim predjelima snijeg i poledica, magla uz riječne tokove

Hronika 20.03.19, 08:19h

Vozači, oprez: U planinskim predjelima snijeg i poledica, magla uz riječne tokove
Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a

 

 

U planinskim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne mjestimično ima raskvašenog snijega ili poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

 

U ostalim područjima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

 

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno.

 

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja.

 

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, zbog izvođenja sanacionih radova.

 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za tu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/Foto: Ilustracija/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI