ZAJEDNO SU 41 GODINU

Halid Bešlić otvoreno o braku: Sejda i ja sada se najviše volimo... Nije bitna samo ljubav, bitno je poštovanje

Showbizz 17.03.19, 16:15h

Halid Bešlić otvoreno o braku: Sejda i ja sada se najviše volimo... Nije bitna samo ljubav, bitno je poštovanje
- Svaka je žena malo ljubomorna, i pjevačeva, i stolarova, i tesarova. Bilo je malo ljubomore na početku, no vjerovala je u mene, kaže Halid za svoju suprugu Sejdu

 

 

Uoči koncerta u varaždinskoj Areni Halid Bešlić dao je veliki intrevju za Večernji list, u kome je između ostalog govorio i o svom braku, karijeri, ali i novim muzičkim trendovima. Priznao je da jako voli tamburaše, i da je to muzika koja ga opušta.


– Kiću Slabinca sam znao još kao rokera, no zaista me oduševio kad je snimio album s Tamburaškim orkestrom iz Osijeka. Tamburica je kasnije postala jako popularna pa su je počeli svi koristiti. I danas u Sarajevu po lokalima svi imaju tamburaške orkestre. Ja volim takve lokale i zalazim u njih samo da bih slušao tamburaše - rekao je Bešlić.


Prisjetio se i svog odrastanja na Romaniji...


- Odrastao sam na Romaniji, gdje se živi tradicionalno. Tamo se tada podrazumijevalo da pjevanje ne može biti posao jer je to zabava. Ja sam među prvima s Romanije koji se profesionalno počeo baviti pjevanjem. A školu za poslovođe završio sam upravo zbog oca, da mu dam diplomu više škole. A pjesma je moj život. Bilo je svađe zbog toga, ali na kraju sam ja pobijedio.


O braku sa svojom Sejdom, koji traje već 41 godinu, uprkos zamkama popularnosti i života na sceni, otkriva: 


- Nije bitna samo ljubav, nego i poštovanje. A mi se poštujemo od prvog dana. Tolerišemo i greške, kad neko od nas pogriješi, oprostimo, a ne da se zbog toga posvađamo. Sve u svemu, prošli smo kroz mnoge probleme i sada se možda najviše volimo, budući da smo jedno drugom sada najpotrebniji. Djeca rastu i odlaze, a mi ostajemo sami.


Na pitanje da li je supruga na početku njegove karijere bila ljubomorna na obožavateljice, odgovara: 


- Svaka je žena malo ljubomorna, i pjevačeva, i stolarova, i tesarova. Bilo je malo ljubomore na početku, no vjerovala je u mene. 


A da li se on promijenio nakon što je postao popularan i kakav je osjećaj bio kad su ga počeli zaustavljati obožavatelji? 

 

- Ja sam tip čovjeka koji je zadovoljan malim stvarima. Naravno da uživaš u tome, no ja sam to normalno prihvatio. Sa svim ljudima normalno razgovaram i to svi cijene. To je po meni jedini recept. Znaš da si popularan, ali i dalje si na zemlji i ne misliš da si iznad drugih ljudi - kaže Halid, no ipak priznaje da nije lako šetati Baščaršijom dok ga svi zaustavljaju.


- Nije lako, ali kad se odlučim na šetnju, onda šetam. Sad je najpopularnije slikanje. Gdje god dođem, svi izvlače mobitele i odmah se žele slikati sa mnom.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI