'žurnal' donosi nove informacije

Šokantni podaci: Hrvatska protjerala bh. građane koji su odbili špijunirati za SOA-u

Hronika 16.03.19, 19:40h

Šokantni podaci: Hrvatska protjerala bh. građane koji su odbili špijunirati za SOA-u
Mjesecima su ga, tvrdi u ispovijesti za Žurnal, ispitivali o selefijama u BiH, o naseljima u Zavidovićima i o osobama u zagrebačkoj džamiji

 

Žurnal je objavio nove šokantne dokumente, sa izjavama svjedoka koji tvrde da su iz Hrvatske protjerani nakon što su odbili da špijuniraju u BiH.

 

"- Zovem se E.O. (identitet poznat redakciji). U Zagreb sam preselio 2014. godine kao maloljetnik. S početkom posljednje godine mog srednjoškolskog obrazovanja primio sam poziv od dotičnog Zvonke, uposlenika Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvatske (SOA). Našli smo se u ulici Petrinjska 30 u Zagrebu. Od mene je traženo da isključim telefon."

 

I tako je ovaj Zavidovićanin postao "suradnik" hrvatske obavještajne službe SOA. Mjesecima su ga, tvrdi u ispovijesti za Žurnal, ispitivali o selefijama u BiH, o naseljima u Zavidovićima i o osobama u zagrebačkoj džamiji.

 

- Nalazili smo se na kavi u Leggieru u Lastovskoj ulici, bili smo često u MC Donaldsu. Nudio mi je ponekad novac, a nerijetko je na mene vršio pritisak. Prijetio mi je protjerivanjem iz Hrvatske. Tražio je od mene šifru mog Facebook profila, kaže E.O. u razgovoru za Žurnal.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI