PREDSJEDNIŠTVO JEDNOGLASNO ODLUČILO

Sada i zvanično: Kraj članstva u SDP-u, Damir Nikšić isključen iz partije zbog vrijeđanja pojedinih članova!

Front 16.03.19, 10:51h

Sada i zvanično: Kraj članstva u SDP-u, Damir Nikšić isključen iz partije zbog vrijeđanja pojedinih članova!
Nikšić je još ponovio da je Predsjedništvo stranke jednoglasno odlučilo isključiti Damira Nikšića iz stranke koji obavlja dužnost poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo zbog vrijeđanja nekih članova stranke

GO SDP BiH danas odlučuje o formiranju kantonalne vlade u Tuzli 

 

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine bit će razmatrane odluke Predsjedništva te stranke, među kojima je i ona o formiranju kantonalne vlade u Tuzli. 


Kako je novinarima uoči sjednice potvrdio predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović, na sjednici Predsjedništva stranke odlučeno je da se vlast ne pravi sa nacionalnim strankama, ali data je podrška da se na području Tuzlanskog kantona na osnovu građanske platforme formira nova kantonalna vlada koju bi predvodio SDP. 


Predloženo je i da se napiše program rada što bi bio dokument za eventualnu novu vladu TK, a ona bi trebala biti formirana po principu Koalicija 19, to znači da bi uz SDP kantonalnu vladu činili Demokratska fronta, Naša stranka, Stranka za BiH i Savez za bolju budućnost. 


- Ove stranke imaju 19 zastupnika u Skupštini TK, što je sasvim dovoljno za potvrđivnje saziva nove vlade - potvrdio je danas predsjednik SDP-a Nermin Nikšić


Na današnjoj sjednici bit će razmatrana odluka o raspisivanju izbora za predsjednika Stranke koji bi trebali biti održani 25. maja. 


Predloženo je i da 7. redovni kongres stranke bude organiziran 8. juna u Sarajevu. 


Nikšić je još ponovio da je Predsjedništvo stranke jednoglasno odlučilo isključiti Damira Nikšića iz stranke koji obavlja dužnost poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo zbog vrijeđanja nekih članova stranke. 


- SDP nema problem sa onima koji drugačije misle, ali ne možemo dozvoliti da se vrijeđaju kolege i tako nanosi šteta unutar partije, ali i šteta u javnosti - zaključio je Nikšić.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI