nema ga ni u jednoj varijanti

Potpuni kolaps: Ognjenu Vranješu karijera ide nizbrdo...

Sport 15.03.19, 20:44h

Potpuni kolaps: Ognjenu Vranješu karijera ide nizbrdo...
Situacija se sada dodatno pogoršala za Vranješa u Anderlechtu

 


Potpuni kolaps na relaciji Anderlecht – Ognjen Vranješ. Slavni belgijski klub više ni u jednoj varijanti na računa bh. defanzivca.


Vranješ je zimus izbačen iz prvog tima zbog ponašanja van terena i niza skandala. Klub je želio da ga proda, ali nije bilo adekvatnih ponuda i Bosanac je prebačen da trenira sa drugim timom. Ubrzo je ostao i bez statusa reprezentativca BiH i izgubio mjesto na spisku selektora Prosinečkog. Do tada mu je oprošteno nekoliko spornih situacija u reprezentaciji, ali je i Prosinečkom prekipjelo na kraju.

 

Situacija se sada dodatno pogoršala za Vranješa u Anderlechtu. Belgijski mediji javljaju da je Kraljevski klub zabranio Vranješu da igra utakmice sa rezervnim timom. Vranješ je prebačen da trenira sa U-23 ekipom, ali zbog godina nema pravo da igra takmičarske utakmice. Međutim, praksa u Anderlechtu je da se organizuju prijateljski mečevi u kojima igraju mladi igrači i rezervisti A tima kako bi održavali formu i takmičarski ritam.

 

Vranješ se poslije nekoliko sedmica odsustva konačno pojavio na treninzima mladog tima, da bi saznao da može samo da trenira i da neće moći da igra trening mečeve i prijateljske utakmice B tima jer klub ni u jednoj varijanti ne računa na njega.

 

Anderlecht će pokušati narednog ljeta da proda Vranješa koji ima ugovor do 2022. godine.

 

(sport1.oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI