Preminula juče u Beogradu

Tužna životna priča Divne Karleuše: Tvrdila je da je sretna žena, a evo šta se krilo iza maske

Showbizz 04.03.19, 08:30h

Tužna životna priča Divne Karleuše: Tvrdila je da je sretna žena, a evo šta se krilo iza maske
Prije svega je ponosna na to što je od svojih ženskih predaka naslijedila vječitu borbu za ljubav

 

Poznata voditeljka Divna Karleuša preminula je juče u Beogradu, a ovo je njena životna priča, piše Kurir.

 

Prateći znakove pored puta, novinarka i nekada jedan od najslušanijih glasova Radio Beograda, Divna Karleuša, pronalazila je rješenje za svaki životni problem. Iz svake nove bitke izlazila je ako ne s osjećajem pobjede, onda bar spokoja i mira. Nije se ljutila na sudbinu što joj je bol servirala možda i češće nego radost i u teškim situacijama nije u drugima tražila krivca.

 

Učeći na svojim greškama, u pedesetim godina svog života za sebe je tvrdila kako je srećna žena. Prije svega je ponosna na to što je od svojih ženskih predaka naslijedila vječitu borbu za ljubav. Upravo ju je ta osobina, nakon nimalo lakog odrastanja bez oca kraj majke i mlađe sestre, odvela pred oltar sa policijskim inspektorom Draganom Karleušom, s kojim je dobila kćerku, danas slavnu pevačicu Jelenu Karleušu.

 

jelena-karleusa-divna-karleusa

 

Od ideje da preveliku ljubav prema svojoj mezimici ne podijeli s drugim djetetom, poznata novinarka godinama nije odustajala sve dok nije dobila unuke. Znanje i talenat da procijeni veliki muzičku hit, Divna je iskoristila pomažući brojnim uspješnim pjevačima, ali i utičući na razvojni put svoje jedinice. S obzirom na to da se rano razvela, trudila se da svojoj kćerki nadoknadi sve ono čega je ona kao mala ostala uskraćena prerano izgubivši oca.

 

- Rođena sam u Sloveniji, a jedno vrijeme živjeli smo u Zagrebu i Puli. Tata je kao vojni pilot često dobijao prekomande, ali uvijek smo se vraćali u Zemun, gdje je zapravo oduvijek bio moj dom. Naime, moj otac Jurij bio je Slovenac, a majka Darinka iz Doboja. Upoznao ih je u Zagrebu mamin brat koji je takođe bio pilot. Počeli su da se zabavljaju, a ubrzo su organizovali i skromnu svadbu. Do kraja života mama je čuvala nisku bisera, jedini nakit koji je imala na vjenčanju – pričala je Divna 2009. godine, ponosna na svoje mješovito porijeklo koje vuče korjene iz lijepe ljubavne priče.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI