FOTO&VIDEO/ Dramatični prizori - gusti crni dim se nadvio nad gradom

Izgorjela Gradska pijaca u Tuzli, ima povrijeđenih: Otkriveno gdje je izbio požar!

Hronika 26.02.19, 11:50h

Izgorjela Gradska pijaca u Tuzli, ima povrijeđenih: Otkriveno gdje je izbio požar!
Policijskoj stanici Centar prijavljen je oko 11.20 sati požar na Gradskoj pijaci. Ima povrijeđenih i osoba koje su zatražile ljekarsku pomoć zbog gušenja. Za sada ne možemo govoriti o uzrocima požara - izjavila je za Fenu glasnogovornica MUP-a TK Bedrija Suljić

 

Požar koji je danas oko 11.20 sati zahvatio Gradsku pijacu u Tuzli, izazvao je paniku među građanima. Gusti dim gotovo je prekrio cijeli grad, a oko same pijace stigao je veliki broj sanitetskih, vatrogasnih i policijskih vozila.

 

- Policijskoj stanici Centar prijavljen je oko 11.20 sati požar na Gradskoj pijaci. Ima povrijeđenih i osoba koje su zatražile ljekarsku pomoć zbog gušenja. Za sada ne možemo govoriti o uzrocima požara - izjavila je za Fenu glasnogovornica MUP-a TK Bedrija Suljić.

 

tuzla-pozar-gradska-pijaca-vatrogasci

Foto: Čitateljka DEPO Portala

 

Vatra je, prema nezvaničnim izjavama prodavača na pijaci, izbila u dijelu gdje se prodaju odjevni predmeti i plastika. Prema nekima, došlo je do eksplozije plinske boce, ali informacija nije potvrđena od policije.

 

Pijaca je skoro u cijelosti izgorjela, a širenje vatre na susjedne stambene i druge objekte, spriječili su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

 

tuzla-pozar-gradska-pijaca

Foto: BHRT

 

Prve informacije govore da ima nekoliko povrijeđenih osoba, ali taj podatak, prema riječima glasnogovornice UKC Tuzla Ersije Aščerić, još nije zvaničan.

 

Materijalna šteta je velika, a veliki broj prodavača je ostao bez robe za prodaju, a time i bez sredstava za život.

 

Ovo je drugi veliki požar na tuzlanskim pijacama posljednjih godina. U maju 2017. godine u cijelosti je izgorjela tzv. Hametova pijaca, odnosno, "buvljak“ u naselju Sjenjak, u istočnom dijelu Tuzle.

 

 

(FENA/Naslovna foto: Tuzlanski.ba/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI