Nakon otkrića tijela u zamrzivaču

Smiljanino hapšenje potpuno uzdrmalo cijelu porodicu Srnec: Njen muž ispisao kćerke iz škole i vodi ih sa sobom u Austriju?

Hronika 26.02.19, 10:02h

Smiljanino hapšenje potpuno uzdrmalo cijelu porodicu Srnec: Njen muž ispisao kćerke iz škole i vodi ih sa sobom u Austriju?
Neplanirano otkriće tijela Jasmine Dominić urušilo je život i Smiljaninom suprugu Ivici Srnecu

 

U varaždinskom Županijskom sudu danas očekuju žalbu advokata Krešimira Golubića, branitelja Smiljane Srnec, na odluku o određivanju istražnog zatvora.

 

Ovih dana advokat Golubić ignorirao je sve upite novinara, pa čak i one koji su se odnosili samo na formalno-tehničku razinu postupka protiv njegove branjenice okrivljene da je 2000. godine usmrtila svoju 23-godišnju sestru Jasminu Dominić.

 

U petak do kraja radnog dana sud nije zaprimio njegovu žalbu, što je za Jutarnji list potvrdio sudac Igor Pavlic, ujedno glasnogovornik Županijskog suda. Očekuje se da će to učiniti danas. Naime, pretpostavka je da je nakon ročišta kod istražne sutkinje o određivanju istražnog zatvora advokat to rješenje i preuzeo, i od četvrtka mu je počeo teći trodnevni rok za žalbu.

 

Podsjećamo, sutkinja istrage prihvatila je argumente tužiteljstva da postoji opasnost da bi Smiljana Srnec na slobodi mogla utjecati na svjedoke, ali i da bi mogla ponoviti kazneno djelo. Tužiteljstvo tvrdi da je kazneno djelo počinila s izrazitom upornošću, kriminalnom voljom i bezobzirnošću pa da su to razlozi zbog kojih treba biti u istražnom zatvoru. Također smatra i da bi boravkom na slobodi mogla ponoviti kazneno djelo, a kao argument je navedena uvjetna osuda od četiri mjeseca zatvora uz rok kušnje od jedne godine od 8. juna 2016. za lažno prijavljivanje razbojstva.

 

Kako saznaje Jutarnji list, policija tokom vikenda nije po nalogu tužiteljstva provodila nikakve istražne radnje u kući u Novoj ulici 29, gdje je živjela s porodicom. Iako rješenje o provođenju istrage nije bilo pravomoćno, policija je u petak pretražila ranije zapečaćen dio uz kuću. To je i mogla jer zakon predviđa takve okolnosti, ali samo iznimno.

 

Neplanirano otkriće tijela Jasmine Dominić urušilo je život i Smiljaninom suprugu Ivici Srnecu. On je prošli ponedjeljak trebao otputovati sa sumještaninom na rad u Austriju, gdje je imao dogovoren posao.

 

Kako Jutarnji neslužbeno saznaje, već je sredio i papire, a prema nekim informacijama, od te namjere nije odustao jer je dvije kćeri ovih dana ispisao iz škole i vodi ih sa sobom. Tu informaciju jučer ipak nije bilo moguće i službeno provjeriti.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI