strašni detalji zločina u međimurju

Prva ispovijest vidovnjaka kojeg je angažovala porodica ubijene Jasmine Dominić: 'Još 2005. rekao sam...'

Hronika 24.02.19, 15:56h

Prva ispovijest vidovnjaka kojeg je angažovala porodica ubijene Jasmine Dominić: 'Još 2005. rekao sam...'
- Jasmina nije živa. Radi se o beživotnom tijelu. Daj Bože da je drugačije, ali ja vidim ovo - kazao je Valečić


 
Da je obitelj nestale Jasmine Dominić angažirala vidovnjaka u potrazi za njom ovih se dana često spominjalo u medijima, potvrdio nam je to i njezin ujak Drago Sabol, ali se nije mogao sjetiti imena.


Bio je to Željko Valečić, vidovnjak iz Kokinaca kod Bjelovara, koji se vrlo dobro sjeća kako je do toga došlo, osim možda nekih pojedinosti, zbog proteka vremena. Novinari Jutarnjeg razgovarali su s njim u petak kasno navečer gotovo sat vremena.

 

- Sjećam se da me negdje 2005. godine nazvao gospodin iz okolice Čakovca i pitao mogu li pomoći oko nestanka njegove nećakinje. Spomenuo je da je nestala već dulje vrijeme, spominjao je 2000. godinu. Pitao sam ga je li kontaktirao policiju, a on mi je odgovorio da nije. Rekao sam mu da donese fotografiju, ali mu i sugerirao da, s obzirom na to da je osoba već godinama nestala, da bi bilo dobro da to prijavi policiji. Ali, on je inzistirao da mu barem putem fotografije pokušam ustanoviti je li njegova nećakinja živa ili ne - ispričao nam Željko Valečić.

 

Donesena fotografija


- I doista, on je vrlo brzo došao k meni u Kokinac i donio fotografiju. Ni približno se ne mogu sjetiti datuma kad je to bilo. Pitao me i koliko bi mi trebao platiti, ali ja sam mu rekao da ga to neće ništa koštati, jer ja ne želim zarađivati na tuđoj nesreći. Zadržao se oko pola sata, možda i sat. Došao je sam, rekao je da mu je čudno što mu nećakinje nema i da je čuo razne verzije priče oko njezina nestanka.

 

- Jasmina nije živa. Radi se o beživotnom tijelu. Daj Bože da je drugačije, ali ja vidim ovo. Odite u policiju i prijavite nestanak. Spomenuo sam mu da policiji kaže da je bio kod mene i da im ja stojim na raspolaganju - priča nam Valečić i nastavlja: - Ja sam tada imao viziju da je ona ubijena, ali mu to nisam htio reći da ga ne bih uznemirio - govori nam Valečić i opisuje što je bilo poslije.

 

- Nakon nekoliko dana nazvala me gospođa koja se predstavila kao inspektorica i rekla kako zna da je ujak nestale Jasmine bio kod mene. I ja sam ponovio da sam spreman izaći i na teren, ali ona mi je odgovorila da o tome ne može odlučiti sama te da će konzultirati svoje nadređene - prisjeća se Valečić.

 

I doista, vrlo brzo je, kaže, kontaktiran.

 

- Mislim da je to bilo negdje između veljače i ožujka 2005. godine. Po mene je službenim policijskim automobilom došao inspektor za kojeg se sjećam da se zvao Marinko. Bilo je jutro. Krenuli smo između 7.30 i 8 sati i prvo smo došli u policiju u Čakovec gdje je bio i Jasminin ujak. Tu smo napravili plan gdje i kako ćemo ići na teren i sjećam se da sam se vozio u Škodi Octaviji i da su sa mnom u autu bili inspektor koji se zvao Darko i inspektorica Goga.

 

- Prije nego što smo krenuli na teren, ja sam u policiji rekao da imam viziju da je tijelo kraj neke nemirne vode. I bilo je možda sveukupno 15-ak policajaca u pretrazi terena oko rijeke Mure i to u pograničnom području s Mađarskom. Kasnije je doista i pronađeno tijelo jednog mladića koji se utopio u Muri. Bio je pod utjecajem alkohola, naslonio je bicikl na sebe i pao je u rijeku - ispričao nam je Valečić.

 

Naguravanje u kući


Ali, on je tog dana došao zbog nestale Jasmine.

 

- S obzirom na to da sam ipak bio bliže mjestu gdje je ona živjela, imao sam neku jasniju sliku. Ali, imao sam dojam da policija sumnja u moje vizije i da oni jedva čekaju da sve to završi. Ja sam u jednom trenutku, ali tada više nismo bili u policiji, jednoj inspektorici rekao: Jasmina je ubijena i nije daleko od svoje kuće! - priča nam Valečić.

 

- Pa gdje bi Jasmina mogla biti? - pitala me.

 

- Ubila ju je njezina sestra u kući, došlo je do verbalnog sukoba. Njih dvije su se naguravale, došle su do stola u dnevnom boravku na kojem je bio plastični stolnjak, kao da je heklani, i na njemu je bila ljubičastoplava vaza s cvjetovima ljiljana na vrhu. Sestra je dohvatila tu vazu i jednom udarila Jasminu. Kad je ona pala i bila bespomoćna, još jednom ju je udarila u sljepoočnicu. Ukazala mi se u tom trenutku jedna loza ispred kuće s nekoliko trsova gdje je bilo zakopano tijelo nakon ubojstva - priča nam Valečić.

 

Kaže kako je nakon toga otišao u Palovec, ručao kod Jasminina ujaka i policajac koji ga je i dovezao u Čakovec vratio ga je kući oko 17 sati. Ispričao nam je kako je policija pak raspolagala informacijama da je Jasmina živa, da se javlja, no on je ustrajao u svojoj verziji i na tome je ostalo. Nakon toga možda ga je još jednom ili dvaput nazvao ujak nestale Jasmine i rekao mu da nema pomaka u istrazi oko njezina nestanka, što je njemu, kaže, bilo čudno.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI