ipak, nije svaka pacijentica idealan kandidat

Želite povećati grudi? Dr. Karabeg otkriva detalje zahvata - Traje 50 minuta, a već drugi dan možete na kafu...

ŽENA iN 21.02.19, 11:58h

Želite povećati grudi? Dr. Karabeg otkriva detalje zahvata - Traje 50 minuta, a već drugi dan možete na kafu...
Oporavak je jednostavan i bezbolan. Nema drenaže - tvrdi dr. Karabeg

 

Prof. dr. Reuf Karabeg odgovara na pitanja iz sfere zdravlja i medicinskih zahvata. Mnoge žene željele bi povećati grudi, ali koliko se o samom zahvatu doista zna?

 

Ako vas takvo nešto zanima, proširite svoja saznanja...

 

Željela bih povećati grudi masnim tkivom. Mršava sam i nisam rađala. Koliko traje sam zahvat? - glasilo je pitanje je jedne čitateljice.

 

Zbog same prirode primanja i preživljavanja masnog tkiva prenesenog s drugog dijela tijela, teško je predvidjeti koliko se grudi na ovaj način mogu povećati. Razlog za to je što se masno tkivo, za razliku od implantata, razgrađuje te je za takav zahvat potrebno imati dovoljno kvalitetnog tkiva da bi se grudi mogle povećati, često u 2-3 akta.


 
Na našoj poliklinici se prilikom obrade masnog tkiva koriste posebne tehnike koje daju dobre i dugoročne rezultate. Ali nije svaka pacijentica idealan kandidat za ovaj postupak.

 

Dakle, ako nemate dovoljno masnog tkiva, a želite povećati grudi, zahvat povećanja s implantatima je jedina metoda. Oporavak je jednostavan i bezbolan. Nema drenaže. Operativni zahvat traje 50 minuta, a već drugi dan nakon zahvata možete izaći na kafu s prijateljicama.

 

Ostala pitanja i odgovore pronađite ovdje

 

(zdravlje.avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI