DAMIR NIKŠIĆ ODGOVORA eNVERu BIJEDIĆU I DRUGIM KRITIčARiMA

Bosna se mora odbraniti od kvazipatriota, inače joj nema spasa!

Front 17.02.19, 17:43h

Bosna se mora odbraniti od kvazipatriota, inače joj nema spasa!
Vatreni obračun između Damira Nikšića i Envera Bijedića, ali i agresivnih desničara bošnjačkog backgrounda se nastavlja. Evo, nakon što ga je Bijedić nazvao dezerterom, novog Nikšićevog odgovora objavljenom na Facebooku i koji izaziva lavinu reakcija, kako negativnih ali isto tako još više pozitivnih

 

Bijedniče namjerniče, izdajniče ljevice, ne kaljaj to časno prezime!

 

Nikšić je izbjeglica sa Grbavice, civil, bio i ostao. A šta znači civil - to je jedan od onih na kojima su se vojske iživljavale u ratu svjetski poznatom po civilnim žrtvama i zlostavljanjima.

 

Jedan sam od potencijalnih civilnih žrtava u čije ime i na čiji konto vi danas vladate, ili logoraša koje ste, protiv Ženevske konvencije u rovove slali nakon što su prošli logore. Kao što ste, protiv iste te konvencije, slali i maloljetnike.

 

I kao civil, kao prognanik i kao povratnik - nikakva prava nisam imao u Dejtonskoj Bosni. Nikad posao našao u obrazovanju. Nikad se integrisao. Uvijek segregiran. Građanin drugog reda u vojnoj demokratiji zemlje koju ti i takvi tretirate kao ratni plijen na sve tri strane, što upravo i dokazujete svojim militantnim javnim izjavama ***** vam kleptofašističku.

 

Samo iz glupog patriotizma nisam tužio ovu korumpiranu i anticivilnu, antigrađansku, antihumanu državu Tender-Bosnu svaki put kada mi je uskratila ljudska i građanska prava.

 

Nikada niste demilitarizovali Bosnu da pustite djecu da slobodna i u miru žive. Nikada niste radili na miru i pomirenju, na reintegraciji, niti ćete. Nemate ni mentalni ni intelektualni kapacitet za to, i vrijeme je da vama, ratnim profiterima, neko otme Bosnu iz kandži i preda ovoj djeci i omladini kojima rat nije ni CV, a ni svetinja, dok niste zbog svog ličnog interesa upropastili svaku mogućnost za zajedničku budućnost.

 

Monopolizirali ste berzu rada i preusmjerili tokove budžetskog novca, svu javnu potrošnju u svoje džepove, a mlade, kreativne, obrazovane i slobodoumne prognali i proglasili nepodobnim i "nepoželjnim osobama" davno prije mene.

 

Takvi kao vi i Freelancere tretirate kao teroriste i izdajnike. Iznuđujete im novac za svoje kampanje i plate. Svi su vam opasni neprijatelji države osim vas samih koji upropaštavate državu i unazađujete društvo.

 

damir-niksic

 

Naslušao sam se ja ovoga u Sarajevu u posljednjih 20 godina. Posljednjih mjeseci se intenziviralo u desničarskim medijima koje, vidim, bijednik namjernik, kao partijski sudrug, prati i citira. No moje biračko tijelo, izgleda, ne reaguje kako bijednici namjernici očekuju i zamišljaju. Ne zanima ih stav takvih društveno-političkih faktora. 
To je zato što vrijeđajući mene - vrijeđate i njih. Uvrijedili ste čitavu jednu populaciju, ne samo mene. Populaciju koju ste odlučili prepustiti slučaju, zaboravu, da se sami snalaze, da odu, da napuste; populaciju do koje vam nije stalo samo zato što je nema dovoljno da vam donesu izbornu pobjedu, da vas sve uhljebe - i vas i kolege iz dednice. Zato što se radi o manjini, vi bahato i suvereno gazite po svima nama, bijednici namjernici.

 

Ustavom ću ja vas i UNovim Humanitarnim pravom, Aneksom 7 i odnosom prema povratnicima, a onda i porijeklom imovine, sukobima interesa, trgovinom uticajem... Jer odbraniste Bosnu od svih, samo ne od sebe.

 

Bosna se mora konačno odbraniti i od vas inače joj nema spasa.

 

(DEPO Portal/ak)

 

BLIN
KOMENTARI