FOTO/ NAZIVAJU JE 'ARAPSKOM PRINCEZOM'

Lijepa srpska manekenka udala se za arapskog bogataša, ali ovo je prava istina kako zapravo živi...

ŽENA iN 16.02.19, 12:19h

Lijepa srpska manekenka udala se za arapskog bogataša, ali ovo je prava istina kako zapravo živi...
Iako je Jusuf zapravo uspješan poslovni čovjek koji nema titulu, mnogi ga zbog toga što je veoma imućan nazivaju “arapskim princem” i odatle Anikin nadimak “arapska princeza”

 

 


Nekadašnja manekenka i modna novinarka Anika Božić postala je predmet interesovanja mnogih onda kada se 2014. godine udala za arapskog biznismena Jusufa Al Saraja, rodom iz Palestine i postala gospođa Al Saraj. 


Iako je Jusuf zapravo uspješan poslovni čovjek koji nema titulu, mnogi ga zbog toga što je veoma imućan nazivaju “arapskim princem” i odatle Anikin nadimak “arapska princeza”.


– Moj muž nije arapski princ. Njegov djed je bio predsjednik, dakle on je bio državnik, zato što Palestina nikada nije bila monarhija, bar ne u skorijoj istoriji. Nije još zvanično ni država. Nažalost moj muž nikada tamo nije živio, tako da je on Kanađanin, jer je tamo proveo svoj život – rekla je Anika svojevremeno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anika Bozic Al-Sarraj (@anika_bozic) on


Već nekoliko godina unazad, Anika živi na relaciji Kairo- Pariz, a jedna je od rijetkih koja nije zaboravila odakle potiče, te je dolazak u Beograd obavezan na svakih nekoliko mjeseci.


Potiče iz dobrostojeće porodice stomatologa. Završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu, da bi studije potom nastavila na univerzitetu Maragoni u Parizu.


Gradila je karijeru, živjela u Kairu i Londonu, upoznala je arapskog biznismena sa kojim se vjenčala u Atini, a po mužu i njihov sin nosi ime.


Iako sa porodicom može da živi u izobilju, nekadašnja manekenka je odabrala put u kojem će sama privređivati, imati obaveze i raditi kao i svi ostali ljudi u zemlji iz koje potiče. Anika ima modni blog, a piše i kolumnu za jedan magazin. Upravo zbog toga da bi bila upućena u aktuelnosti iz svijeta mode, često putuje širom svijeta, a Pariz joj je glavna destinacija.

 

(Exspress.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI