Uređenje centra grada

Skaka i Ajnadžić najavili: Spajaju se trgovi između Pozorišta mladih i Narodnog pozorišta

Hronika 14.02.19, 15:54h

Skaka i Ajnadžić najavili: Spajaju se trgovi između Pozorišta mladih i Narodnog pozorišta
Na kraju sastanka gradonačelnik Skaka se zahvalio načelniku Ajnadžiću na velikoj podršci i pomoći u organizaciji 14. Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF)

 

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas su razgovarali o zajedničkim projektima Grada Sarajeva i Općine i budućoj saradnji. 



Tema sastanka bio je i projekt modernizacije kompleksa Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, kvadrantu „B“ na Marijin dvoru, projekt postavljanja jednoobraznih olimpijskih znakova, turističkih informativnih pultova, te velikih uličnih satova, kao i nastavak zajedničkog projekta regulacije i uređenja korita Koševskog potoka. 



Razgovarano je i o daljem uređenju prostora trga ispred Pozorišta mladih, s namjerom da se prostor ovog trga u strogom centru grada proširi i dalje uredi, te integralno uveže sa Trgom Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta kako bi postao prepoznatljivo mjesto susreta i kulturnih dešavanja. 



Sve navedene projekte Skaka i Ajnadžić su ocijenili kao visoko prioritetne i od interesa za širu društvenu zajednicu. 


Na kraju sastanka gradonačelnik Skaka se zahvalio načelniku Ajnadžiću na velikoj podršci i pomoći u organizaciji 14. Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), saopćeno je iz Općine Centar.
 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI