roditelji već uzeli grobno mjesto

Poznato gdje će drugi put biti ukopan David Dragičević

Hronika 14.02.19, 14:31h

Poznato gdje će drugi put biti ukopan David Dragičević
Zahtjev je, prema riječima Suzane Radanović, predan nadležnim službama Grada Banja Luka

 

Davor Dragičević i Suzana Radanović predali su jučer, putem advokata, zvanično zahtjev za ekshumaciju tijela njihovog ubijenog sina Davida.

 

Zahtjev je, prema riječima Suzane Radanović, predan nadležnim službama Grada Banja Luka.

 

Kako saznaje Hayat, David bi trebao biti ponovo sahranjen u austrijskom gradiću na južnom ulazu u Beč - Wiener Neustadtu, gdje su roditelji već uzeli grobno mjesto. 

 

David je pokopan na Novom groblju u Banja Luci 7. aprila 2018. godine, manje od mjesec dana nakon što je nestao. 

 

David je, podsjećamo, nestao 18. marta u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene. Slučaj prate mnoge kontroverze, počevši sa sramnom konferencijom za medije, koju je održao MUP RS-a već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica.

 

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao "zades", kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida.

 

Nakon ubistva Davida Dragičevića grupa "Pravda za Davida" na čelu s ocem Davorom svakoga dana je održavala mirne proteste na Trgu Krajine. I tako je bilo sve do 31. decembra kada je MUP RS-a izašao na ulice, zaustavio proteste i uhapsio aktiviste. Od toga dana je Davor Dragičević je u bjekstvu i niko ne zna gdje se on nalazi.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI