FOTO&VIDEO/ 'Neću da pristanem da budem visok kao radijator'

Lagumdžija ispričao anegdotu sa Mešom Selimovićem, pa pokazao nikad viđenu fotografiju: Ne liči na sebe!

Front 14.02.19, 13:28h

Lagumdžija ispričao anegdotu sa Mešom Selimovićem, pa pokazao nikad viđenu fotografiju: Ne liči na sebe!
Lagumdžija je odrastao uz Selimovića, a za potrebe emisije, Lagumdžija je N1 dostavio fotografiju svoje porodice sa Mešom Selimovićem, na kojoj se nalazi i on, sa nešto dužom kosom - nekima i neprepoznatljiv

 

Zlatko Lagumdžija, bivši ministar vanjskih poslova BiH i bivši predsjednik SDP-a, u Večernjem studiju na N1 ispričao je jednu anegdotu iz svojih mlađih dana - a u kojoj je glavni akter Meša Selimović.

 

Slavni pisac bio je kućni prijatelj njegovih roditelja, a kako je kazao - živjeli su u istoj zgradi, samo drugi haustor.

 

Lagumdžija je odrastao uz Selimovića, a za potrebe emisije, Lagumdžija je N1 dostavio fotografiju svoje porodice sa Mešom Selimovićem, na kojoj se nalazi i on, sa nešto dužom kosom - nekima i neprepoznatljiv.

 

zlatko-lagumdzija-porodica-mesa-selimovic

 

"Bilo moderno da imate dužu kosu. Ja sam na stepenici, Meša je bio viši od mene. Jako visok i uspravan čovjek."

 

Anegdota je sa jednog dočeka Nove godine. Lagumdžija je, kako je rekao, popio nekoliko piva i sjedio je sa Selimovićem i svojim ocem Salkom.

 

Selimović se obratio Salki Lagumdžiji:

 

"Salko, slušaj. Mi smo takva zemlja. Bosna je prokletstvo. Ja neću da pristanem da budem visok kao radijator. Ovdje kad porasteš visoko - naći će se neka budala koja će htjeti da te skrati za glavu i da dođeš na njegovu mjeru, kao onaj radijator."

 

"Ja sam pomislio, 'Zlatko dobro si prošao, oni su pijani, nisam ja'", ispričao je Lagumdžija.

 

Lagumdžija je tokom gostovanja kazao da je "arogantan kao Meša Selimović".

 

"Arogantan sam kao Meša, a i on jeste. Nije dao na sebe. Zato sam i doktorirao - zbog njegove rečenice da ima neka budala, i da ne dozvolim da nemam papir."

 

Pogledajte snimak kompletne emisije.

 

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI