Sinovljeve posmrtne ostatke žele sahraniti u Austriji

Davor Dragičević: David je u zemlji, ja van zemlje... Predali smo zahtjev za ekshumaciju tijela...

Hronika 13.02.19, 19:36h

Davor Dragičević: David je u zemlji, ja van zemlje... Predali smo zahtjev za ekshumaciju tijela...
Navodeći da su "ubice sa svojom djecom", a on bez svoga sina, Davor Dragičević je rekao da "ne može" da živi bez sina Davida

 

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, objavio je danas na Facebook grupi "Pravda za Davida" da su on i njegov sin prije godinu dana bili zajedno, a da je danas David "u zemlji, on van zemlje".

 

"Prije godinu dana imali smo jedan drugog, kuću, cuku, zagrljaj, poljubac, osmijeh tvoj, najdraži na svijetu. Ti si sad u zemlji, ja van zemlje. Dušmani te ubiše, mene još nisu", napisao je Davor Dragičević.

 

Navodeći da su "ubice sa svojom djecom", a on bez svoga sina, Davor Dragičević je rekao da "ne može" da živi bez sina Davida.

 

"Znaš da te tata voli. Evo, i godina dana će kako mi te nema, nema te ni da dođeš u san. Ja svoj put znam, sine moj. Tata sve zna. Uzeli ste mi Đakca, uzeću vam sve", napisao je Davor Dragičević.

 

Davidova majka, Suzana Radanović, danas je objavila da su ona i Davor Dragičević gradskoj upravi u Banjaluci predali zvanični zahtjev za ekshumaciju tijela njihovog ubijenog sina Davida Dragičevića, kako bi njegove posmrtne ostatke sahranili u Austriji.

 

Davor Dragičević ranije je najavljivao da neće dopustiti da tijelo njegovog ubijenog sina ostane u, kako je isticao, zločinačkoj državi.

 

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nađeno je 24. marta na ušću rječice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

 

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

 

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP-a RS.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI