Unutrašnje (ne)jedinstvo

Neizvjesno uoči sjednice Glavnog odbora u Sarajevu: Hoće li SDP položiti ispit zrelosti?

Front 08.02.19, 18:09h

Neizvjesno uoči sjednice Glavnog odbora u Sarajevu: Hoće li SDP položiti ispit zrelosti?
Očekujem da će sjednica rezultirati odlukama koje će ići u prilog afirmaciji do sada zauzetih stavova Predsjedništva stranke, a kojima se u prvi plan, osim puta BiH ka Evropskoj uniji i NATO-u, stavljaju jedinstvo Bh. bloka i jedinstvo SDP-a, pojasnio je Magazinović

 

Aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini i analiza izbornih rezultata dvije su teme o kojima će na sjednici, koja je zakazana za sutra u Sarajevu, razgovarati članovi Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

 

Potvrdio je o danas za Fenu predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović dodajući da će se u okviru ove dvije teme obuhvatiti veliki broja aktuelnih pitanja.

 

Izrazio je nadu da će nakon sutrašnje sjednice SDP pokazati unutrašnju snagu i jedinstvo najveće partije unutar Bh. bloka kojeg još čine Demokratska fronta (DF) i Naša stanka.

 

- Očekujem da će sjednica rezultirati odlukama koje će ići u prilog afirmaciji do sada zauzetih stavova Predsjedništva stranke, a kojima se u prvi plan, osim puta BiH ka Evropskoj uniji i NATO-u, stavljaju jedinstvo Bh. bloka i jedinstvo SDP-a - pojasnio je Magazinović.

 

Smatra da će SDP položiti i ovaj ispit zrelosti i pokazati da je s pravom na prošlogodišnjim općim izborima dobio najveći broj glasova građanski orijentiranih birača.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI