MAGAZIN STAV SILOVITO UZVRAĆA UDARAC

U odbranu Sebije Izetbegović: Kada nagrnu da je gaze, ova se žena čudom izmakne i udari ih štiklom posred čela!

Front 08.02.19, 12:20h

U odbranu Sebije Izetbegović: Kada nagrnu da je gaze, ova se žena čudom izmakne i udari ih štiklom posred čela!
Ovosedmično izdanje političkog magazina STAV rezimira konstantne javne napade na direktoricu KCUS-a, uključujući i posljednje koji se odnose na incidentnu press konferenciju i potom reakcije u javnosti, odgovarajući na dva ključna pitanja - za šta je sve kriva i zašo je bitna Sebija Izetbegović?

 

 

Mrze je jer je dirnula u interese povlaštene čaršijske kaste. Ne vole je jer se ne uklapa u njihove mahalske sheme, ne vucara se po kafanama i po cijele dane ne trača one koji su uspješni. Sebija radi od jutra do mraka, obilazi bolesnike i ne bježi od posla. Zato joj se svete i zato upošljavaju medijsko-političke mahaluše da drže tirade, da zabavljaju publiku.


Međutim, ima jedan problem: nemaju stvarnih argumenata. Finansijski izvještaji kažu drugačije od onoga što tvrde pa se prave gluhonijemi i slijepi te koriste nešto drugo da zadovolje svoje rušilačke potrebe – od Sebije Izetbegović prave karakterno strašilo. Međutim, kada nagrnu želeći je gaziti đonovima, nekim se čudom ova žena izmakne i udari ih svojom štiklom posred čela...


Izvor: Stav
Piše: Ammar Kulo


U toku je još jedna intenzivna medijska kampanja protiv direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. Brojni pokušaji diskreditacije i ovog puta vrište s udarnih medijskih naslovnica, a Sebija Izetbegović predstavlja se kao loša studentica, loša liječnica, loša menadžerica, bezosjećajna direktorica koja nosi skupocjene kišobrane, cipele i tašne. Označava se kao siva eminencija SDA, kao ličnost koja je ključna za donošenje svih loših odluka među Bošnjacima. Od Sebije Izetbegović pravi se zadnje tri godine planski i sistematski ličnost koja bi trebala biti personifikacija univerzalne zloće i simbol opće mržnje.


Posljednji u nizu takvih propagandnih uradaka jeste video kantonalnog zastupnika, čaršijskog pajaca i kvaziumjetničkog transformera koji se voli preoblačiti u Lenjina i Staljina i koji je Izetbegovićku postavio u istu ravan s Kim Jong-unom. Inače mu je mjestu u Skupštini Kantona Sarajevo prvo zaposlenje u životu, ali ne i prvo uhljebljenje. Kaže ovaj kantonalni političar i angažirani veličatelj komunističkih diktatora da ga u vezi sa Sebijom Izetbegović i njenom porodicom “situacija podsjeća na totalitarne režime koje inače ne voli”. O tempora, o mores!


Ne čudi nas ovaj egzibicionistički ispad jer, što se tiče Sebije Izetbegović, u dijelu sarajevskih medija za nju vrijedi pravilo “što gore, to bolje”, pa videoklipan i transformer s pravom očekuje da će mu mahaluše zborski aplaudirati. Štaviše, jedna od licenciranih mahaluša ovakvu vrstu odnosa pokušava legalizirati javnim priopćenjima u kojima priziva javni linč i poziva na opći novinarski napad protiv Sebije Izetbegović, nazivajući to “profesionalnim dostojanstvom” i “kolegijalnosti novinara”. Sezona lova može početi, a udruženje građana po imenu “BH novinari” i Borka Rudić time su samo ozvaničili da su u službi odstrela politički nepodobnih.


Možda je vrijeme da se koristi demokratsko pravo tužbi za klevetu, jer, ako udruženje novinara ne preza od poziva na medijski linč, onda je situacija postala zabrinjavajuća. Naime, možete reći šta god hoćete jer živimo u demokratiji, ali izgovorena riječ za sobom nosi i odgovornost koja se mjeri mogućom utuživosti.


Primjerice, Milorad Dodik klevetnički je tvrdio da je Alija Izetbegović bio pripadnik Handžar divizije. Kada je familija Izetbegović najavila tužbu, Dodik se više nije oglašavao po tom pitanju. Budući da se isti taj Alija Izetbegović nalazio na čelu pokreta i stranke koja je građanima omogućila da žive u građanskoj demokratiji, bilo bi dobro da, ako neko nekoga uporedi s Kim Jong-unom, to može i dokazati na sudu. Ako to nije u stanju, plaća kaznu za duševne boli osobi koju je oklevetao. Tada mu neće biti do zezanja i neće mu pomoći ako se i sam obuče u uniformu Kim Jong-una i započne performans prepadanja studentica ispred Akademije likovnih umjetnosti.


Za šta je uopće kriva Sebija Izetbegović?


Šta je to tako zločesto u liku i djelu ove žene?


Nastavak teksta čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)