porodice i dalje traže odgovore

Ključna pitanja oko Emiliana Sale: Gdje je tijelo i šta će biti s novcem od transfera?

Hronika 07.02.19, 20:40h

Ključna pitanja oko Emiliana Sale: Gdje je tijelo i šta će biti s novcem od transfera?
Iako nemaju fizičkih dokaza, engleski istražitelji i Ibbotsona i Salu smatraju mrtvima jer su izgledi za preživljavanje u nemirnom i ledenom oceanu po jakom vjetru i kiši bili ravni nuli

 

BRITANSKI istražitelji su u srijedu kasno navečer izvukli tijelo iz zrakoplova u kojemu su 21. veljače nestali Cardiffov nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson - piše Index.

 

Olupina zrakoplova koji je po lošem vremenu nestao kraj otočića Alderney u Engleskom kanalu nađena je na dubini od 67 metara 21 milju od obale Velike Britanije. Spasilačke službe pokušale su je izvući s morskog dna, ali nisu uspjele zbog lošeg vremena i nemirnog mora pa je uspješno izvučeno samo tijelo koje je prevezeno u engleski Portland i predano policiji okruga Dorset.

 

Kako pišu velški mediji, tijelo još nije identificirano, a to će biti dosta teško jer je više od dva tjedna bilo na dnu mora. Prva će na prepoznavanje biti pozvana Salina obitelj. Ako oni ne budu mogli utvrditi je li riječ o bivšem igraču Nantesa, tijelo će biti podvrgnuto DNK analizi koja može trajati i do dva tjedna.

 

Zasad je nađeno samo jedno tijelo

 

Istražitelji još nisu našli drugo tijelo, a iako nisu uspjeli izvući zrakoplov na površinu, tvrde da imaju dovoljno videomaterijala i predmeta za utvrđivanje uzroka pada čak i ako olupina zauvijek ostane na dnu mora. Prvi rezultati istrage bit će objavljeni mjesec dana nakon nestanka zrakoplova, odnosno 21. veljače.

 

Iako nemaju fizičkih dokaza, engleski istražitelji i Ibbotsona i Salu smatraju mrtvima jer su izgledi za preživljavanje u nemirnom i ledenom oceanu po jakom vjetru i kiši bili ravni nuli. Obojica se nisu nikome javili od nestanka i više nema nikakve šanse da su preživjeli pad zrakoplova.

 

I dok obitelji nestalih traže odgovore, a spasilačke službe ih užurbano pokušavaju dati, potegnula se priča i oko 17 milijuna eura, koliko je Cardiff City trebao platiti Nantesu za njihova napadača. Sala je ugovor s velškim klubom potpisao u subotu 19. siječnja i nestao dva dana kasnije. FIFA je transfer potvrdila samo tri sata prije nestanka Sale, a Cardiff još ništa nije platio Francuzima.

 

Klub koji se bori za opstanak u Premiershipu od prvog dana govori da je dužan i da će platiti cijeli iznos Nantesu, ali je zatražio odgodu dok se ne utvrde svi detalji slučaja, dok se ne pomogne Salinoj obitelji i dok se ne organizira sprovod argentinskog nogometaša.

 

Cardiff nije ni organizirao ni naručio kobni let malim zrakoplovom Piper PA-46 kojim je Sala nakon potpisa ugovora otišao u Nantes po stvari i kako bi se oprostio od bivših suigrača. Let je organizirao menadžer Willie McKay, koji je zastupao Nantes u tom transferu. McKay je platio zrakoplov i želio da njime upravlja David Henderson, koji je u zadnji trenutak predložio svojem kolegi Daveu Ibbotsonu da odradi let.

 

Nantes prijeti tužbom

 

Cardiff također traži odgovore, ali Nantes je uputio službeni zahtjev da mu se isplati prva od tri rate transfera, kako je bilo dogovoreno u ugovoru. Francuzi su zaprijetili i tužbom ako Cardiff ne ispuni obvezu u roku od deset dana. Kako pišu engleski mediji, Velšani su bili iznenađeni takvim ponašanjem Nantesa jer su željeli biti uz Salinu obitelj barem dok se ne utvrdi je li pronađeno tijelo njegovo.

 

"Ne bih previše komentirao priče o tome, ali mogu potvrditi da Cardiff još ništa nije platio Nantesu. Glavni razlog je što još nije pronađeno njegovo tijelo, a moramo pokazati poštovanje prema obitelji. Istraga je još u tijeku, puno toga ne znamo i platit ćemo kad za to bude pravo vrijeme. No Cardiff ni u jednom trenutku nije rekao da neće platiti transfer", rekao je predsjednik Mehmet Dalman.

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)

BLIN
KOMENTARI