predrag kojović o aktuelnom političkom postavu

Nije tačno da je Našoj stranci 'samo Sarajevo bitno'... A u Bh. bloku postoji jedna stvar koja nas ujedinjuje....

Front 07.02.19, 18:38h

Nije tačno da je Našoj stranci 'samo Sarajevo bitno'... A u Bh. bloku postoji jedna stvar koja nas ujedinjuje....
Na pitanje da li je na sastanku bilo svađa, Kojović je kazao da nije, ocijenivši sjednice Predsjedništva Naše stranke ''burnijim'' od sastanka stranaka Bh. bloka

 

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, kazao je da postoji ''jedna stvar'' koja ujedinjuje sve stranke Bosanskohercegovačkog bloka - vjerovanje da je moguća Bosna i Hercegovina u kojoj nije važno kako se vi zovete i kako se ja zovem već da ćemo cijeniti jedni druge prema karakteru i djelima.

 

On je u Danu uživo na N1 komentarisao sastanak na kojem je donesena odluka da se ne ide u formiranje vlasti. Poručio je da je Naša stranka ''veoma sigurna u ovu odluku''.

 

''Sastanak je trajao preko tri sata, to je bio jedan otvoren sastanak. Svjesni da donosimo jednu važnu i tešku odluku, sagledali smo je sa svih strana. Bilo je argumentovanja i na kraju smo odluku donijeli konsenzusom. Moj optimizam koji je bio vidljiv na toj konferenciji je zbog ideje Bh. bloka, nešto što je meni jako važan i u šta je vjerujem. Divan momenat kad smo shvatili da imamo partnere. Mi u Našoj stranci smo veoma sigurni u ovu odluku. Naši partneri su isto imali sastanke u okviru svojih stranaka i razgovarali o tome. Volim da se sve iznese na sto. Puno smo razgovarali i o Tuzli'', dodao je on.

 

Detalje sastanka nije želio do kraja otkrivati, ali jasno je istakao da nije tačna tvrdnja da je Našoj stranci ''samo Sarajevo bitno''.

 

''Ne bih volio prepričavati diskusije sa sastanka, ali veliki dio sastanka bio je posvećen situaciji u Tuzli koja je specifična. Vrlo blizu smo neke većine koja bi omogućila formiranje vlasti. Ponudili smo jedno rješenje za Tuzlu koje mislimo da je bilo fer, a koje nije prihvaćeno. Hoću da vjerujem da će u narednih par dana taj prijedlog, da će se o njemu još razgovarati. Daleko od istine je tvrdnja da je Našoj stranci samo Sarajevo bitno. Nama je sve važno. Gdje god, u bilo kojem kantonu možemo uraditi prema principima iz Bh. bloka, mi smo spremni'', poručio je on.

 

Na pitanje da li je na sastanku bilo svađa, Kojović je kazao da nije, ocijenivši sjednice Predsjedništva Naše stranke ''burnijim'' od sastanka stranaka Bh. bloka.

 

''Ne, nije bilo svađe i uvreda. Mislim da su neke sjednice Predsjedništva Naše stranke daleko burnije prema atmosferi. Argumentovano i otvoreno, nije bilo nikakvih nelagoda i neprijatnosti'', dodao je on.

 

Kojović je rekao šta je u osnovi ideje koja povezuje stranke Bh. bloka, jedna stvar je koja ujedinjuje.

 

''Postoji razlog zašto smo mi u različitim strankama, ali postoji jedna stvar koja nas ujedinjuje. Ja znam, ono što nas povezuje, jeste jedno vjerovanje da je moguća Bosna i Hercegovina u kojoj nije važno kako se vi zovete i kako se ja zovem već da ćemo cijeniti jedni druge prema karakteru i djelima. I da će svi biti ravnopravni na svakom dijelu BiH. To je ono što nas povezuje. Mi se možemo razlikovati po pitanju kako doći do takve Bosne i Hercegovine'', naglasio je gost N1.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI