Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH smatra

Krišto: Odluka Bh. bloka će ubrzati uspostavu vlasti u BiH

Front 06.02.19, 19:35h

Krišto: Odluka Bh. bloka će ubrzati uspostavu vlasti u BiH
Krišto kaže da odbijenica Bh. bloka Stranki demokratske akcije nema veze s hrvatskim političkim blokom okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora BiH

 

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto ocijenila je u srijedu kako bi odluka Bh. bloka da ne koaliraju sa Strankom demokratske akcije mogla ubrzati uspostavu vlasti u Bosne i Hercegovine.

 

- Ne mogu reći da će odluka ovoga bloka otežati stanje u BiH, jer je ionako teško i složeno. Moguće i vjerojatno će pomoći jer poznajem funkcioniranje stranaka tzv. Bh. bloka jer ustvari ne nude ništa konstruktivno - rekla je Borjana Krišto za medije u Mostaru, javlja Hina.


Rekla je kako su u proteklom mandatu stranke SDP BiH, Demokratska fronta Željka Komšića i Naša stranka samo kritizirale vlast bez nuđenja ikakvih programa, prenosi Oslobođenje.

 

- Služile su se samo jeftinim populizmom, a ne nudeći istodobno ništa - dodala je Krišto.

 

Uspostava državnog Vijeća ministara bila je usporena zbog pokušaja SDA da oko sebe okupi SDP BiH, DF i Našu stranku te tako ojača poziciju u vrlo izvjesnoj državnoj koaliciji koju će činiti stranke iz Hrvatskog narodnog sabora i SNSD-a Milorada Dodika, koji je uspio okupiti i dio srpske oporbe nakon zadnjih izbora.

 

Krišto kaže da odbijenica Bh. bloka Stranki demokratske akcije nema veze s hrvatskim političkim blokom okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora BiH.

 

- Mi nikada nismo pozivali stranke iz toga bloka u vlast. Stranke okupljene oko HNS-a BiH imaju legitimitet hrvatskog naroda i nismo se nikada miješali u odabir bošnjačkih stranaka - rekla je Krišto.

 

Navela je kako hrvatske stranke inzistiraju na legitimnom političkom predstavljanju triju naroda.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI